12 Kasım 2013 Salı

Kızlı erkekli ev partileri başladı


Geçtiğimiz cuma akşamı Şişli'de bir arkadaşım ev partisi verdi. Biraz tereddütlüydüm eğlence konusunda ama bence bu tarz bir eğlence, dışarıda bir mekanda olmaktan farksız hatta daha güzel oluyormuş. 

Bir ev partisi nasıl oluyor?

Komşulardan izin alın: Ablası Tuğçe ile beraber o akşam için evinde parti organizasyonu yapan arkadaşım Yiğit'in ev adresini bulurken telefonumun şarjı tam apartmanın önünde bitti. Parti hangi katta diye düşünürken apartmandaki kuzuların sessizliği tarzı şaşırtıcıydı. Hafiften gelen parti müziğini takip ederek yolu buldum. Meğerse, önceden tüm komşulara o gece parti yapılacağı konusunda haber verilmiş, gerekli izinler alınmış. Keşke herkesin böyle anlayışlı komşuları olsa:)



Yiyecek içecek: Ülke yasaları gereği saat 22:00'dan önce bu konuyu çözmeniz gerekiyor. Arkadaşınızın evindeki stoğun yetmeme ihtimaline karşılık partiye kendi içkinizi alıp gidin. Biz öyle yaptık. 
Ben, Hilal ve Yiğit
Dekor: Eve girişte hemen dikkatimi çekti. Bir ev partisinin olmazsa olmazı disko topudur, bunu bir kenara yazın. Ambiansı çok etkiliyor. 



Aksesuarlar: Davetlileri oyalayacak esprili notların olduğu dilek kutuları ve fotoğraf çerçeveleri buna örnek verilebilir. 



En önemli unsur Dj: Evin köşesinde basit bir set, hatta ses sistemi de iyiyse ekranda açık youtube üzerinden en favori şarkılarınızı bile listeye ekleyebiliyorsunuz. En güzel mekanda bile bu hizmet yok bilin yani. Tabi tanıdık iyi bir dj arkadaşınız varsa önceden ayarlamalısınız. 

Telefon şarjı sorununu düşünmüşler evin koridorundaki bir koltukta sistemi hazırlamışlar. Hemen fişe taktım, twitter ve instagram paylaşımlarımı aksatmadım. Paylaşımlarda #evyapimiparti etiketini kullandık. 

Tuvalet sırası
Partilerin en büyük sorunu tuvaletlerdir. Ev sahiplerini parti sonunda zor durumda bırakmamak için temiz kullanmalısınız. Tabi ev sahibi Tuğçe kendi evinde bir ilki yaşayarak tuvalet sırasında bekledi o ayrı konu:)

Bağış kutusu: Gönlünüzden ne koparsa içine atıyorsunuz. Ev sahiplerinin parti sonrası temizlik için ihtiyaçları olacak. Tek başlarına temizlikle başa çıkacaklarını düşünmediniz değil mi?

UYARILAR:

-Partiye çağıracağınız kişi sayısı önemli. İnternette oluşturduğunuz etkinlik 'herkese açık' olursa evinize gireni çıkanı kontrol edemeyeceğiniz durumlar yaşanabilir. Neyse ki bu parti gayet kontrollü ve güzel ilerledi. 

-Kişilerin sayısı kadar tarzları da önemli. Medya ve reklam gibi benzer sektörlerde çalışanları kaynaştırabilir ya da farklı alanlarda tanıdıklarınızı çağırıp sürprizlere odaklanırsınız. 

-Maalesef saat 00:00 oldu mu ülke yasalarımız gereği komşularınızın polisi arama riski var. İlerleyen saatlerde müziğin sesini kızmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bu yüzden evden çıkmanız durumunda evdeki kitleyi sürükleyeceğiniz bir after parti mekanı belirlemelisiniz. Örneğin biz Taksim'e doğru yol aldık. 

2 Yorum

  1. aslında cok iyiye giden bir işaret değil ev partileri.. neden dersen yasaklar sonucunda iran'da bu tarz partiler zaten zorunlu olarak evde yapılıyor. Yani evde yapılan partinin pozitif bir durum gbi düşünülmemeli kanaatindeyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev partilerinin yeri ayrı tabi ama zorunlu kalınsa bile onda da saat ve ses sınırı var. Anca şehir dışı villa tipi ev olursa daha rahat parti yapılır.

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0