6 Kasım 2015 Cuma

Yeni James Bond filmi ‘Spectre’


 Dün akşam Kanyon AVM’de sony experia z5 lansmanı ve James Bond Spectre film galası gerçekleşti. Galada telefon lansmanının yapılmasının nedeni; çünkü bu telefon Bond için özel olarak tasarlanmış.

Daniel Craig’in son kez Bond olarak karşımıza çıktığı film, daha ilk saniyelerinden itibaren aksiyon dozunu yüksek tutmuş. Ayrıca filmin açılış jeneriğindeki soundtrack, yeni 'skyfall' olmaya aday. (bkz. burada) Normalde pek Bond filmleriyle aram yoktur ama bu son filmi izleyince öncekileri de hatırlamak adına yeniden izlemeyi düşündüm.

Bond, çok iri yapıda olmamasına rağmen herkesle dövüşüyor ve müthiş arabalar (aston martin db10) kullanıyor. Film 148 dakika ama izleyeni sıkmıyor.  Meksika, Avusturya, Roma, Londra ve Fas gibi değişik ülkelerde geçen film, adeta bir görsel şölen sunuyor.

4K akıllı ekranı, 0.03 saniye ultra hızlı odaklama ve 5 kat net görüntü yaklaştırma özellikleriyle dikkat çeken Sony Experia Z5 aralık ayında ülkemizde satışa çıkacak.



‘Uber’ hayvansever uygulama

Çarşamba günü, bulunduğunuz konuma özel araç getirmenizi sağlayan dünyaca ünlü mobil uygulama ‘UBER’ bir pazarlama hatasının kurbanı oldu. Sosyal sorumluluk adı altında gün içinde UberPATİLER adlı aktivasyonla adresinize yavru köpek gelecek ve 15 dakika boyunca onu sevebilecektiniz. Çağrı başına 30 lira olan bu servisle isterseniz gelen köpeği sahiplenme kararı alabiliyordunuz. Bu sayede yardıma muhtaç hayvanlara kucak açılacaktı.

Sabah bu maili okuduğumda çok antipatik bulmuştum. Hayvanları ‘oyuncak’ gibi gösteren ve ‘sosyal sorumluluk’ adı altında UBER uygulamasının reklamına yönelik bir çalışmaydı. Hayvanları oyuncak-mobil sirk gibi araçla çağırtacaklarına direkt insanları barınaklara götüren bir servis düşünseler daha anlamlı değil mi? Birçok hayvansever benim gibi düşünmüş olacak ki gün içinde gelen yoğun tepkilere dayanamayan UBER yetkilileri kampanyanın iptal edildiğini duyurarak, ‘önerilere açığız’ mesajı verdi.


Yeni trendler, yeni mekanlar

-Sosyal medyada kendini, dövmeni, nasıl eğlendiğini, yediğin yemeği göstermek gibi seçim sonrası şu iletiyi yazmak popüler oldu ‘Bu ülkeden çekip gidesim var!’. Aslında kimsenin gideceği yok tabi. ‘Yarına umutla bakalım’ temalı yazılar da gereksiz geliyor. Bütünüyle sosyal medyada tepki gösterilmesi bana olduğu gibi ‘sanal’ geliyor. Salt gösterişten ibaret her şey. Gerçek bir vatanseverin bile bayram günleri yaptığı aşırı ağdalı paylaşımlar bana basit geliyor. Sonuçta klavye başında ülkeyi kurtaramayacağız. Sanki her şey ‘like’ için. 

-Zomato, mekanist’i satın almadan önce hep suşi davetine çağrılırdım. Yani öyle denk gelirdi.  Bu arada sürekli fasıl davetine gidiyorum. Uzun zamandır ‘meyhane’ eğlencelerine takılmamıştm. Salı akşamı gittiğimiz Şaşkınbakkal’daki ‘şaşkın meyhane’ mezeleri, balıkları ve ilgili personeliyle benden tam puan aldı.

-6 ay önce Karaköy’de büyük bir sükseyle açılan ve benim burada yazdığım ‘Sofra London’ kapanmış ve yerine şimdi Madeo adlı bir mekan açılmış. Alaçatı’ya gidenlerin bildiği bu marka, şatafatlı ve ağır gözüken Sofra’nın yerine eğlence getireceğe benziyor.

Son aldığım duyumlara göre Sofra London'ı, kurucusu Hüseyin Özer, Nişantaşı’nda yeniden açmayı düşünüyormuş.  


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0