7 Mayıs 2015 Perşembe

Sofra London fırtınası Karaköy’de

Londra’ya Türk kültürü ve mutfağını tanıtan, dünyanın ilk ve tek Türk restoranı ‘Sofra London’ dün akşamüstü Karaköy’de pek çok ünlü davetlinin katılımıyla açıldı.

Karaköy’ün en işlek caddesinde yer alan mekan, 1200 metrekarelik alanda kış bahçesi, kapalı salonu ve bar kısmıyla hizmet veriyor.

Türk ve Osmanlı mutfağından çok özel lezzetleri tadabileceğiniz bu restoranın menüsünde zengin meze çeşitlerinden, deniz mahsüllerine, etli Türk yemeklerinden, Sofra usülü hazırlanmış tatlılara kadar pek çok alternatif var. Dünkü açılış davetindeki ikramlar bile bunu kanıtlar nitelikteydi.

Hüseyin Özer
Sofra London’un kurucusu Hüseyin Özer’in hayatı filmlere konu olacak cinsten bir başarı hikayesi. İngiltere’den onu tanıyan pek çok arkadaşı bu özel günde onu yalnız bırakmamak için açılış davetine gelmişlerdi. Kendisiyle konuşma fırsatı bulamadım ama bu başarı yolculuğunu merak ediyorum. Bir discovery channel belgeselinde dünyanın en zengin ve başarılı 3. Türk’ü ünvanını almış. Sitesindeki biyografisini okumalısınız. (bkz. Burada)


Açılış davetinden özel notlar

-Açılış davetinde İngiltere'nin Türkiye Büyükelçileri ve BM yetkilisi Philip Bonn da vardı. "Bu restoranın İstanbul’da da şubesinin olması markayı bilen turistleri de buraya çekecektir". diye düşünülüyor.

-Mimar  Şafak Aliçavuşoğlu buranın dizaynını yaparken tabiki önce Londra’daki yeri incelemiş. Türk yemekleri var diye düşünüp Osmanlı dizaynı bile yapabilirlerdi ama Londra’daki konsepti buraya taşımaları bence daha güzel olmuş. Avizeler, duvarlar, her yer göz alıcı. Lavabolarda bile Çırağan Sarayı havası var.

Her kitleye uygun

-Mekana ilk bakışta büyük kapalı yemek salonu havası görüp ‘Karaköy ruhuna uymaz’ diye düşünenler olmuştu ama bu önyargıyı sileceklerini daha açılışta kanıtladılar. İşletmeci Deniz Zengin’den duyduğuma göre hafta içi partileri, dj müzik gibi programlar olacakmış. Ayakta dikilip sallanmaktan bıkan daha ağır kitle içeride rahat koltuklarda sessizce yemeğini yiyedursun, mekanın diğer kısmında da tam tersi düşünenlere belirli saatlerde müzikli eğlence sunacaklar.

-Dj Murat Tokuz’un müzikleriyle eğlendiğimiz davette pek çok ünlü isim de vardı.

Sofra London, özenli servisinin yanı sıra sıcak atmosferi ve Türk misafirperverliği eşliğinde yıllardır Türk kültürünü başarıyla temsil ettiği Mayfair ve Oxford Street şubelerinin ardından Karaköy’de İstanbulluları bekliyor.

                                   Adres: Kemankeş Karamustafapaşa Mah. Mumhane Cad. No. 6 /A
Beyoğlu - Karaköy - İSTANBUL
0 212 243 09 42


Dün akşamki büyük açılıştan bir an by @rahatyazar

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0