26 Mayıs 2015 Salı

Nişantaşı’nda Önerdiğim Mekanlar


Paylaşım yapmadan yiyemiyoruz. Yemeğin görüntüsü bozulmadan telefona sarılıyoruz. İşimiz paylaşmak. Paylaşmasam, yazmasam bu kadar çok etkinliğe davet edilmezdim.

Nişantaşı’ndayız. Yemek yerken bir yandan whatsapp’ta yediklerimizin listesi bize mesaj olarak geliyor. Bir sürü çeşit yemeği tadarken artık ‘bunun adı neydi?’ diye sormuyoruz. 
Yemek listesi (menu) davet öncesi e-mail olarak gelirdi ama geçen gün farklı bir şey oldu.
Etkinliği düzenleyen-yukarıdaki fotoğraftaki eller onun-instagram’ın popüler isimlerinden Eray Kılıç, verdi telefonu işletmenin çalışanına biz de yemek esnasında whatsapp’tan mesaj yağmuruna tutulduk. Sanki filmde geçen alt yazı gibi. Bir gözümüz telefonda 'evet, şimdi yediğim tatlı bu olmalı!’ derken bulduk kendimizi:)


Paylaşım demişken sosyal medyada blog yazarı arkadaşlarımın sık paylaştığı mekanlardan biriydi Nişantaşı Şakayık Sokak’taki ‘Union22’. Blog yazarları, fotoğrafçılar ve tasarımcılarla yaptıkları projelerle sürekli adını duymuş ama mekana gitme fırsatım olmamıştı. Geçen cuma akşamı bu mekanda instagram’daki popüler arkadaşlarım Gezenayaklar, Cem Karakuş, Kuklasureyya, Yiyelim Güzelleşelim, Tadında Seyahat, Lokantalarım, Hülya Mutfakta ve Berrydewblog evsahipliğinde ‘Bloggerlar Yaza Merhaba Diyor’ partisi düzenledi. Kokteyller, shotlar ve atıştırmalar eşliğinde Dj Ekin Ergök’ün müzikleriyle eğlendiğimiz parti renkli geçti. Mekan, ev sıcaklığında gençliğin yeni buluşma noktası kıvamında olmuş. Yukarıda gördüğünüz makaronlar da ben bu fotoğrafı çekildikten saniyeler sonra tükenmişti:)


Union22 ile aynı sokakta popüler bir yer daha var ‘Coffeebain’. Nişantaşı Makas’tan bildiğiniz ünlü saç tasarımcısı Ahmet Çoban ve ortağı Sebai Yılmaz ile birlikte açtıkları bu taptaze mekan kahve tutkunlarının şimdiden gözdesi oldu. Ahşap dekorasyonuyla dikkat çeken mekanda kahve çeşitlerine lezzetli atıştırmalıklar eşlik ediyor. Bu mekanı da ünlülerin sosyal medyadaki paylaşımlarından sık görüyordum. Kahve furyasını devam ettiren samimi bir mekan olarak burayı da öneriyorum.


Aynı sokakta geçen hafta Eray Kılıç’ın davetiyle gittiğimiz Tribeca’nın Nişantaşı şubesi de yenilenmiş ve içerisindeki bahçe kısmıyla tam yaz günlerinde gidilecek bir mekan olmuş.
Ekmek yerine bagel yiyebileceğiniz bu farklı mekanın en çok hayran bırakan yönü tatlıları oldu. Damla sakızlı cheese cake iyi. Kestaneli tatlının adı 'büyülü kestane' afrodizyak etkiliymiş. Tadı olağanüstüydü. Fındıklı tel kadayıfın frambuazlısı olan leziz tatlının adı 'Miss Tribeca' (bkz.yukarıdaki fotoğraf) Arka fonda da karamellisi var. Brownie severlere 'çikolata bombası' önerebilirim. Vanilyalı gelato ve krokan ile servis ediliyor. Bu arada tadım aktivitesi diye miydi bilmiyorum ama servis çok hızlıydı.


Gurme lezzetleri ve doğal ürünleri sevenlere göre bir mekan daha açıldı! Geçtiğimiz Cumartesi, Şef Haldun Z. Tüzel’in davetlisi olarak Nişantaşı Reasürans Çarşısı içerisinde yer alan Palivor Çiftliği’ne kahvaltıya gittik. Geçen yıl ilk mağazasını Bebek’te açan mekan, Nişantaşı’ndaki bu yeni yerinde de hayli iddialı. Mağazada et ve süt ürünlerini bulabileceğiniz şarküteri, unlu mamuller, özel sandviçler ve organik çaylar var. Kuzu Bacon ve Bratwurtz Sosisli Hot Dog’ları meşhur olan bu mekanı da öneriyorum. 



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0