22 Mayıs 2015 Cuma

Hard Rock Cafe İstanbul’da Dünya Burgerleri


Dün akşam Hard Rock Cafe İstanbul’da dünya burgerları ve kokteylleri vardı.  Dünyanın 5 farklı ülkesinde satılan 5 farklı burger ve kokteyl...

Global bir projeyi bizim ülkede de uyguladılar anlayacağınız.
Dün gerçekleşen bu projenin adı ‘Dünya Hamburger Turu’ #worldburgertour etiketiyle sosyal medyadan da takip edilebilir.

Etkinlikte Amerika, Hindistan, Dubai, Avustralya ve Türkiye’de satılan lokal burgerleri tek tek tatmış olduk.

Önce karnı doyurmak gerek

Terasta gerçekleşen etkinlikte gerçek hamburgerlerin maket gibi durduğu bir dekor vardı. Onun fotoğrafını çektik. Etkinliğin ilk saatlerinde sürekli kokteyl servisi olunca ‘burgerler ne zaman geliyor?!’ diye çok meraklandık ama beklediğimize değdi. Sonradan hızlı ve etkili bir servis yaptılar da karnımız doydu. Yoksa dekoru yiyebilirdik:)

Ne yedik?

Seattle’dan Java Lava Burger, Dubai’den Data Burger, Mumbai’den Tandoori Spiced Chicken Burger ve San Antonio’dan Jalapeno Cream Cheese Burger denedik. Masada bulunan vejeteryan arkadaşa da sonradan sebzeli özel bir menu hazırlayıp getirdiler:)  

Bizim ülkenin hamburgeri de ’Bosphorus Burger’ adıyla diğer ülkelerdeki etkinliklerde yer almış. İçerisinde, taze yeşillik ve sebzelerin yanında patlıcan salatası ile zenginleştirilmiş, haydari, marul ve domates var. Üstteki fotoğrafta gördüğünüz elimdeki Dubai Burger'e etin yanı sıra bir de hurma katarak değişik bir tat yaratmışlar. 

Renkli kokteyller

Burgerlerin yanında farklı kokteyller de denedik. Mai Tai One On, Maple Old Fashioned, Pomegranate Mule, Pineapple Ginger Caipirinha ve Cocorita adlı kokteyller arasında ben Cocorita’yı seçtim. En hafifi o geldi. Açıkçası bazı kokteyllerin tadı antibiyotik gibi oluyor yani sırf alkol almak için içmektense, aralarında en içebileceğimde karar kılıp, aynı içkiyle gece boyu devam ediyorum.

Gece Allen Hulsey’in canlı müzik performansıyla devam etti.






0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0