8 Mayıs 2015 Cuma

Haftanın en popüler videoları


Haftanın en popüler videolarını yayınlıyorum. Üçünün de ortak özelliği yapım aşamalarında hep bir yerlerden esinlenilmiş olmaları. Biri Küba’dan, biri Hint Bollywood’dan, biri de Bulgar şarkıcıdan yararlanmış. Ülkemizde çok farklı kültürler var. Özgün birşeyler ortaya çıkarmak yerine hazıra konmayı seçiyoruz. Böylelikle çok konuşuluyoruz.
Bir çalışmanın çok konuşuluyor olması o çalışmanın ‘çok iyi’ olduğu anlamına gelmiyor tabiki. Hepsi popüler kültüre renk katıyor ama bize yeni birşeyler katmıyor o kesin!


1-Özcan Deniz ve Sıla’lı coca cola reklamı
 Hedefi 12’den vurmuş. Niye bu kadar tepki çekti anlamadım. Seda Sayan Pepsi’de oynarsa Özcan da bunda oynar. Hint esintili reklam. Karizma niye çizilsin. Kimi zaman ağır arabesk ve sert mizaçlı duran Sıla’yı bir de dans eden plaj kızı olarak görmek ilginç oldu. Amaçları konuşulmaksa bunu başardılar. Herkes onları konuşuyor. İkisi birlikte bu reklamdan sonra bir dizi yada filmde oynar ve bir de yapımın müziklerine imza atarlarsa çok başarılı olurlar. Sesleri çok iyi. Özellikle slov şarkılarda. 


2- Gülşen-Bangır Bangır   
‘Klibi Küba’da değil Kuştepe’de çekebilirdi’ gibi birşey yazmıştı Onur Baştürk Kelebek’te. Ben de klibi ilk izlediğimde bu şarkıya bu klip fazla demiştim. Hareketli, enerjik bir parça ama klipteki danslara yetişecek kadar bir ritm duygusu vermiyor bana. Küba'ya 'kaşık havası' götürmüşüz farkında olmadan. Şarkıda salsa ezgileri olsa biraz, izlediğim görüntülerle yani Küba ile örtüştürebilirdim. 
Yıllar önce mahallede pijamayla dolaştığı klibiyle ünlenen Gülşen’in bu noktaya gelişi takdir edilesi. Yönetmen Metin Arolat, iyi iş çıkarmış. Bu şarkıyı alelade bir kliple sunsalar bu kadar ses getirmezdi. Kıyafetler ve renkler göz alıcı. Anlayacağınız sunum önemli.


3-Serdar Ortaç-Çek Elini Kalbimden
Serdar Ortaç uzun bir aradan sonra 10 şarkıdan oluşan yeni albümüyle geri dönmüş. Albümün çıkış parçasının bestesi Flori’ye aitmiş. Yıllar sonra bir hit çıkarıyor ama olan şey; bilinen yabancı bir parçaya türkçe söz yazmak. Bilmeyenler için şarkının orjinalinin klibini ve Ortaç’ın yeni klibini birlikte yayınlıyorum.







0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0