11 Mayıs 2015 Pazartesi

Cadde'ye yeni soluk ‘Draft Gastro Pub’


Cuma akşamı bir grup gurme blogger, Bağdat Caddesi’nde Cafe Cadde’nin üst katında açılan Draft Gastro Pub’a gittik. Bi Mutfak İki Şef’in organizasyonuyla düzenlenen gecemiz sürprizlerle renklendi.

Dj performansla kimi zaman parti havasına girdiğimiz davette mekanın lezzetlerini ilk biz tatmış olduk. Cadde’ye yeni bir soluk getiren mekan, Cafe Cadde’ye kıyasla daha genç bir kitleye hitap ediyor diyebilirim:) Çeşitli bira markalarının olduğu menüyü ‘hangi yemek hangi bira ile iyi gider?’ sorunuza cevap verecek şekilde hazırlamışlar.


İşletmecilik kolay değil

İşletmecilik başlı başına gerçekten zor. Bağdat Caddesi’nin sembolü ve vazgeçilmezi haline gelen Cafe Cadde’yi 20 yıldır işleten bayanla konuştum ve personel seçiminden, insanlarla olan iletişime kadar birçok şey öğrendim. Şimdi de onun eşi üst kattaki Draft Gastro Pub’ı işletmeye açmış. Burası daha naif, kendi içinde ama bir o kadar hareketli bir yer olmuş.

İnternetteki acımasız yorumlar

 Mekanın işletmecileri olan çift ilgili ve güleryüzlüydü. Bu benim için en önemli şey aslında. Öyle ki internette yazılan en acımasız yorumları bile okuyup dikkate aldıklarını öğrendim.

Cafe Cadde’de yağmurlu havada tentenin kenarından su aktı diye ‘bizi sular altında bıraktılar!’ diyenler mi ararsınız bunun gibi pek çok yorum geliyormuş. En kötü eleştirileri kadınlar yazıyormuş. Hayatın içinde de öyle değil midir? Kadınları memnun etmek her zaman zordur. Mekan ve yer de popüler olunca her türlü eleştri kaçınılmaz oluyor.


Mekanın dekorasyonu için özenle çalışılmış. İçerisi havadar. İster bar taburelerine oturup yarı açık alanda caddeyi seyredin, isterseniz içerideki kısımda masada yemeğinizi yiyin.

Mekanın adındaki ‘gastro’, içkinin yanındaki yemekte de iddialı olduklarını belirtmek için konmuş. Bilirsiniz ‘pub’ deyince içki ve çeşitlerini dikkate alırız. İçmekten de ne yediğimizi anlamayız. Fakat bu mekan, özenli menusuyle çelişkilerinizi yok edecek. Tapaslar, aperatifler iyi. Fiyatlar normal seviyede.

Gecenin sonunda Bi Mutfak İki Şef ekibinin yani şef Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak’ın sunumuyla yine esprili şov tadında bilgilendirici bir sunum izledik. Bize sürpriz olarak somonlu köfte hazırladılar. Aşağıda özet videosunu izleyebilirsiniz. 

Ahmet Emin Sensoy (@rahatyazar) tarafından paylaşılan bir video ()

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0