13 Mayıs 2015 Çarşamba

Gülden Mutlu'nun Jolly Joker Sahnesi

Geçtiğimiz perşembe akşamı, sanatçı Gülden Mutlu, yeni ve ilk solo albümü ‘Sen Yokken Olanlar’ için İstanbul Jolly Joker’de ilk kez konser verdi. Yağmurlu havada son anda gitmeye karar verdiğim konser, ruhuma iyi geldi diyebilirim.

Sanatçı, bu konsere beni davet ettiğinde düşündüm. Zaman ne çabuk geçiyor. 2012’de Gülden Mutlu’nun ‘Unutamam Dedin’ adlı single çalışmasının tanıtım davetine gitmiştim ve kendisiyle orada tanışmıştık. (bkz. Burada) İlk dinleyişte radyolarda çok çalacağını ve beğenileceğini düşündüğüm parça tahmin ettiğim gibi çok sevilmişti. Fakat biz onu Emre Aydın’la ‘Soğuk Odalar’ parçasında yaptığı düetle tanımıştık. O şarkının söz ve bestesi de kendisine ait biliyorsunuz.

Yıllar geçti ve kendisi şimdilerde yeni albümünün çıkış parçası ‘Yatsın Yanıma’ ile listelerde üst sıralarda yer alıyor ve kendi hayran kitlesini edinmiş durumda. Bu parçada ‘dokunmadan sevmeye razı gelenleri anlatıyorum’ diyen Mutlu’nun tüm parçaları samimi. Kendisi de öyle. Şarkılarındaki samimiyet de dinleyiciye geçiyor. Konserinde şarkı aralarında yer yer duygularını anlattı. Kimi şarkılarını ağlayarak yazmış. Çevresinde yaşanan olaylardan çok etkilendiğini, şarkılardaki hikayelerin de böyle çıktığını anlattı. Albümdeki tüm şarkıların söz ve bestesi kendisine ait.

Konser nasıl geçti?

Gülden Mutlu, konserinde albümlerindeki kendi parçalarının yanı sıra repertuarında, ‘Mor Menekşe’ ve ‘Zor Kadın’ gibi hareketli bilindik sevilen parçalara da yer vermişti.

Konserin en büyük sürprizi, dinleyiciler arasında yer alan ünlü yönetmen Çağan Irmak’ın sahneye çıkması ve Gülden Mutlu ile beraber ‘Unutursam Fısılda’ filminin soundtrack’i ‘gel yada git’i söylemesiydi. Duygusal filmleriyle tanıdığımız yönetmenin sesi de fena değilmiş.

Finali ‘Bitti Mi?’ parçasıyla yapan Gülden Mutlu giderken ‘keşke bitmeseymiş daha dinlerdik’ diye düşünüyordum:) Yoğun istek üzerine sahneye yeniden geldi ve ‘Gel de Yak’ parçasını söyleyerek sahneden indi. Bu arada bu güzel şarkıya Gülşen Aybaba yönetmenliğinde klip geliyormuş.
Siz de güzel bir konser izlemek, hikayesi olan iyi şarkılar dinlemek istiyorsanız sanatçının bir sonraki konserini sakın kaçırmayın!



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0