3 Mayıs 2015 Pazar

En Popüler Aplikasyonlar

İlk  Periscope yayınımı english cocker köpeğim Zeyna ile gerçekleştirdim.
Hayatımız sosyal medya. Bugünlerde en popüler olan aplikasyonları ve deneyimlerimi sıralıyorum.

Periscope: Bildiğim kadarıyla sadece iphone’da apple store’da yer alan bu uygulama şu an çok popüler. Geleceğin dijital televizyonu. Artık hepimiz birer ekran yüzüyüz. Bu programla bulunduğunuz yerde cep telefonunuzun kamerasıyla canlı yayın yapabiliyorsunuz. Twitter ile entegre çalışan bu uygulamada yayın yaptığınızda takipçilerinize anlık bildirim gidiyor. Sadece takipçileriniz değil, dünyanın herhangi bir yerinden de sizin yayınınızı izleyebilirler. Görüntülü konuşma gibi. Siz yayın yaparken, gelen yorumlar baloncuk şeklinde ekranın altında beliriyor. Like verirlerse kalpler uçuşuyor. Geceleri ortam hareketli. Geçen akşam bir bakayım dedim; kandil günü evde içki sofrasıyla muhabbet yapanlar, gece yarısı yolda gece kulübüne giderken araçta kamerayı yola tutup muhabbet edenler, öğrenci evinde derslerden bunalan gençlerin yaptığı esprili yayınlar. Artık çağımız değişti. Gezi olaylarında bu program olsaydı sadece twitter ile değil böyle özel canlı yayınlarla gündem daha da alevlenirdi kesin. Her ortamda wifi olmadığından ve 3g’de bağlantı hızı düşük olduğundan test yayınlarımı şimdilik evde yapıyorum. 
Takip etmek isterseniz periscope adım: rahatyazar
En son başlığa ‘Bebek’te latte keyfi’ yazıp evden bağlandım. Dolu küfür yedim. Anlaşılan o ki insanlar hayal ettiği şeyi görmek istiyor.



Uber: Geçtiğimiz hafta Caddebostan’daki zomato partisinde tanıtıcı kızların ‘haydi eve bedavaya özel araçla döneceksin’ ısrarına dayanamayarak bu uygulamayı denedim. İlk denemede verilen kampanya koduyla 40 TL’lık kısmı ücretsiz oldu. Katıldığım etkinlikten minibüs gibi simsiyah büyük bir araçla eve bırakıldım. Hani ünlülerin gece kulübü çıkışı doluştuğu araçlar var ya aynı onlara benziyor. (Mercedes Vito) Uygulamada bulunduğunuz yeri işaretleyip en yakın özel aracın size gelmesini bekliyorsunuz. Harita üzerinden o an aracın nerede olduğunu ve gelecek şoförün fotoğrafını da görebiliyorsunuz. Tek kişi için taksiye göre pahalı olan bu servisi kalabalık arkadaş grubu ile denemek daha mantıklı. Ya da çok özel bir davete giderseniz havalı olması açısından arada bir kullanılabilir. Şoförün puanına dikkat edin. Benimki yolu zor buldu. Eve vardığımda da araçtan inerken ‘bana yıldız vermeyi unutma' dedi. Maalesef puanım düşük ona çünkü yolu uzattı:) Bu vip taşımacılık hizmetini iş dünyasından birçok isim ve turistler yaygın olarak kullanıyormuş.




Scorp: Türk menşeli bu yeni video uygulaması ile bir konu başlığı açıp, istediğiniz videoyu çekip uygulamaya yükleyebiliyorsunuz. Başkalarının açtığı konulara da video ekleyebiliyorsunuz. ‘Ekşi sözlüğün videolusu ya da vine’ın konulusu’ diye tarif etmişler bir yerde. Üniversite öğrencileri arasında çok popüler bir uygulamaymış. Gittiğim yeme içme davetlerinde yoğun tanıtımına maruz kaldım ama henüz indirmedim. Programı denedikten sonra daha ayrıntılı yorumlarım. 


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0