28 Nisan 2015 Salı

Yeme içme etkinlikleri tavan yaptı


-Askerden döndüğümde farkettim ki yokluğumda yeme içme etkinlikleri tavan yapmış. Önceleri internet siteleri yada ajanslar blog yazarlarını  etkinliklere davet ederdi.  Şimdi ise blog yazarları bireysel olarak marka gibi hareket ediyor ve herkes kendi ekibiyle istediği mekana gidip, yiyip içiyor, anında sosyal medyada paylaşıyor. Blog yazmaya bir süre ara verince, döndüğümde etkinliklere dahil olmak zor olur diye endişelenmiştim. Hiç de öyle olmadı sanki bu şehirden hiç ayrılmamış gibi kaldığım yerden devam ediyorum.
Bunun sırrı; kalıplaşmış bir grubunuzun olması sanırım.

-İnstagram’da ne çok ‘yemek’ temalı hesap var değil mi? Pek iştahlı biri olmadığım için hepsini takip etmekte zorlanıyorum. İsimler de o kadar ilginç ki:)
Bugunneyesem, harbiyiyorum, yiyelimguzelleselim, sonradangurme, pembegurme, gurukafa, kangurular… Say say bitmez. Hepsinin kendi kitlesi var ve takipçi sayıları sürekli artıyor. Bir süre sonra sürekli yemek fotoğrafı görmek iç bayıyor. Fakat hesabını sadece sofra fotoğraflarıyla donatmayıp; işi profesyonelliğe dökenler yani markalaşanlar, yeni mekanlardan bizleri haberdar edenler ve gerçekten faydalı olanlar var. Onlar aradan sıyrılıyor.

Kalabalık davetlerde fotoğraf için servis elemanını çağırma derdine son. Artık 'selfie çubuğu' var:)
-Yukarıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi bir mekana davetli olarak gidiyorsak blogger olarak paylaşım yapmalıyız. Zaten davetli olma nedenimiz o. Mekan işletmecileri biz en iyi fotoğraf karesini yakalayalım diye bize en şık şekilde servis yaparlar. Kimi zaman fotoğraf çekimi bitmeden yemeğe başlayamayız. Dışarıdan çok ‘rahat’ bir hayat gibi dursa da, alemin içinde olduğum için biliyorum; bu işler gerçekten emek ve büyük uğraş istiyor. Fotoğrafı çektikten sonra doğru filtreyi bulmak, çekerken doğru açıyı yakalamak vs.

-Yemek blogger’ı ve ve lezzet blogger’ı birbirinden ayrı kavramlarmış. Yemek blogger’ı olanlar; davetlere gitseler de kendi yemek tariflerini de sayfalarında paylaşanlar ve genelde hamarat hanımlardan oluşan bir kitle. Lezzet blogger’ı da benim de dahil olabildiğim sadece gidip, yiyip, içen hazırcı kitle oluyormuş:) Bu grup sadece mekanlara gidip, onları yorumlayanlar yani.

-İstanbul’da pek çok mekan var ve her gün yeni mekanlar, yeni davetler ve tadım aktiviteleri ile karşılaşıyoruz. Bir sonraki yazımlarımda davetlerden izlenimlerimi daha detaylı yazacağım. Şimdi yine bir davete gitmek üzere bu yazımı noktalıyorum:)

NOT: Fotoğrafta gördüğünüz yer: Yakamoz Restaurant (Çengelköy); 55 TL'ya haftasonu açık büfe kahvaltı edebilirsiniz. Mekan hakkındaki yorumumu >>zomato<< profilimden okuyabilirsiniz. 
Anlık paylaşımlarımı takip etmek isteyenler için adresim: instagram.com/rahatyazar

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0