11 Nisan 2015 Cumartesi

Florya Develi'de lezzetli bir akşam


‘Eveet şimdi yuvalama çorbası için bir alkış alalım!’

Bu anonsun ardından şölen başladı. Bu seferki yemek daveti çok farklıydı. İşin şov kısmı ön plandaydı. Böyle dediğime bakmayın tadım tarafı da hayli doyurucuydu.

Geçtiğimiz çarşamba akşamı, Develi Restaurant Florya şubesinde, Bimutfakikisef‘in ünlü şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Develi Asırlık Lezzetler Tadım Buluşması gerçekleştirildi. Etkinlik, düğün ve davetler için organize edilen büyük Flora salonunda yapıldı.

Gecede fotoğraf çekimi için özel bir masa dizayn edilmişti.
Develi önlükleri ve şef şapkalarımızla poz verdik:)
Uzun bir aradan sonra gurme davetine gittim. Mekanist etkinliklerinde tanıştığım Hakan-Funda Aydeniz çiftinin nazik davetiyle Develi Florya’daki lezzet şölenine dahil oldum. Askerlik sonrası ilk büyük etkinliğim olduğu için biraz şaşkındım. Bir anda blogger alemine dönüş, hem de böyle neredeyse 100 kişilik kalabalık bir davete katılmak bende şok etkisi yarattı. Şoku çok geçmeden atlattım. Ne de olsa kebap diyarından Şanlıurfa’dan gelmiştim. Şimdi de İstanbul’da Antep lezzetlerini tadıyordum. Kafam biraz karıştı:)

Geceden notlar

-Etkinlikte Develi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi, eşi Sevil Develi ve oğlu Nuri Develi de vardı. Markanın dünden bugüne başarı öyküsünü ve anılarını anlatırken duygusal anlar yaşadılar.

-Arif Develi, Samatya’daki Develi’yi anlatırken masadan kalkan müşterinin yüz ifadesine baktığını anlattı. Eğer müşteri memnun değilse o masaya bakan personelini çağırır nedenini sorarmış. Bir işletmenin nasıl büyüdüğüne dair önemli bir not bence.

-Etkilendiğim bir detay daha. Restorandaki yemek artıkları hayvan barınaklarına gönderiliyormuş. Masada, yemeklerin içine kürdan atmamamıza dair bir not vardı.


-Çiğköfteler, lahmacunlar, humuslar derken karnım daha ana yemeğe geçmeden doydu. Lezzetlere karşı koyabilirseniz, ara sıcaklarda yavaşlayın derim.

-Develi’nin ünlü fıstıklı kebabı, yönetim kurulu başkanı Arif Bey’in kendi buluşu olan bir lezzet. Gecede, leziz çiğ köftenin sırrını soran bimutfakikisef ekibi de tarifi incelemek üzere alkışlar eşliğinde çiğ köfteyi yoğurarak bize keyifli vakit geçirttiler.

-Finali meyve tabağı ve Develi’nin meşhur tatlısı fıstıklı yaprak sarma ile yaptık.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından bahçede ateş etrafında kahvelerimizi yudumladık.
Çıkışta Develi hatırası hediye paketlerimizi-içindeki fıstıklı baklava güzeldi-almayı unutmadık.

Yediklerimi tek tek sıralamak istemiyorum. (Yine de merak eden varsa LİNK) Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır. Aklınızda olsun. Lezzet efsanesi sürüyor. Develi; Samatya, Etiler, Kalamış ve Ataşehir restaurantlarından sonra beş dönüm arazi üzerinde Florya'daki bu yeni şubesini açtı. 

Bu lezzet gecesinde emeği geçen herkese tekrar teşekkürler.

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0