27 Nisan 2015 Pazartesi

İstanbul’da öne çıkan gelişmeler


-Levent-Hisarüstü metro hattı açıldı. Artık Akmerkez’e de metro ile gidebilirsiniz. İstanbul’da olmadığım süre içerisinde Levent’teki Kanyon’un yanına Özdilek Avm de açılmış. Yani yer hattından tüm şehri ve tüm alışveriş merkezlerini gezebileceğiniz, her gün daha da kalabalıklaşan ilginç bir metropoldeyiz. Taksim meydanının renksiz beton zeminli hali aynen dururken, bu yeni açılan metro hattını rengarenk yapmış olmaları beni şaşırttı.


-Emirgan sahil yolunu genişletme çalışmaları tam gaz devam. Yaya ve bisikletliler için ayrı yollar, ayrıca balık tutanlar için ayrı platform inşa ediliyor. Denizin üstüne kazıklar çakılmış. Dün Boğaz’da yürürken dikkatimi çekti. Araç trafiği de o kadar yoğun ki bence İstanbul’da her yere bisiklet yolları yapılmalı.


-Şehirdeki bir diğer güzellik; Karaköy semtinin popülerleşmesine rağmen halen kalitesini koruması. Birbiri ardına açılan yeni mekanlarla bölge daha da hareketlenecek. Bir sürü kafe, bara yenisi eklenecek. Bunlardan biri Tükkan’ın eski işletmecisi Melih Doğan’ın yepyeni ve kendi mekanı ‘On Off’. Haftaya açılacak olan mekanın asıl açılış partisi haziran ayında gerçekleşecekmiş. Colonie’nin yanındaki sokakta açılacak olan mekan; müzik, yemek ve eğlence konusunda iddialı. Kendi yerimiz gibi açıp kapayabileceğimiz adı üstünde; on/off.

-Salı akşamı H&M mağazasının Suadiye’deki özel açılış davetindeydim. 6 kattan oluşan H&M Flaghship mağazası anadolu yakasının popüler bölgesi Bağdat Caddesi’nde modaseverlerin yeni uğrak noktası olacağa benziyor. Açılışta  Dj Yakuza, Belçika’dan Dj Aeroplane ve ingiliz şarkıcı Szjerdene performans sergiledi. Yeni popçumuz Edis Görgülü de davete katılanlar arasındaydı.

Davete katılanlar arasında Ece Sükan, Ayşe Tolga, Ayşe Kucuroğlu, Irmak Ünal, Günsel Ülkü, Sinem Güven ve Hande Acar gibi isimler de vardı.




0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0