23 Şubat 2009 Pazartesi

güzellik kriterleri


Güzellik nedir?İnsan kendi güzelliğinin farkına varabilir mi?Başkalarının bizim hakkımızdaki düşünceleri her zaman önemli mi?
Candan adlı bir kadın var ve kendisine güzellik konusunda çok güveniyor.Kendisini o kadar çok beğeniyor ki bu yüzden sürekli resim çekiliyor.Yanındaki kişi resimde felaket bir görüntü verse de olsun eğer Candan o resimde kendisini beğenmişse o resmi evine bile asabilir.

İnsanın kendisini beğenmesi çok güzel bir huy da bunu dile getirmesi hiç hoş olmuyor.Dile getirmesi de şart değil,öyle tipler var ki onlara baktığımda diyorum:

"Şu havaya bak.Özgüven,kendini beğenmişlik nasıl da açıkça belli oluyor!"

Bazıları da etrafın düşüncelerine çok değer veriyor.Biri dese "..aa bugün çok solgunsun nedir bu halin?" bu tipler direkt kendine çeki düzen vermeye giderler.

Ben karşımdaki insana göre konuşurum.Karşımdaki her lafa kafayı takan biri ise o gün halini beğenmesem de yorum yapmamaya çalışırım.Candan öyle değil ama.Hassasiyeti sıfır olduğudan karşısındakine hemen söyler "..aa gerçekten bu yeni saç stilini hiç beğenmedim,eski hali daha iyiydi."Böyle söylüyor ama beğenmediği saç stilini kendisi aylarca denemeyi düşünmüştü.(kıskançlık da var.) Karşısındakinin üzüleceğini bildiği halde pat diye görüşünü söylemesi hainlikten başka birşey değil.Hain değilse de insanlara nasıl davranması gerektiğini tam bilemiyor demektir.

Güzellik görecelidir.Benim beğendiğimi herkes beğenmek zorunda değildir.

Kendini beğenmişlik güzel bir huy olabilir fakat bu beğeni duygusunu etrafa hissettirmediğimiz sürece...
foto:inmagine.com

4 Yorum

  1. ya şey bunlar, herkese rahat rahat çirkinsin kötü olmuşsun diyebilirler çünkü sadece kendileri güzel olsun istiyolar her zaman her yerde:) ben de böyle isterim tmm ama tutup da söylemem yani :PPPpp

    YanıtlaSil
  2. candan gibi insanlara hadi ordan yandan yandan demek istiyorum..kendini beğenmişlik saçma ve fazlasıyla genlerle alakalı yahu..dünyanın en çirkin anne babasından en güzel yavru olarak dünyaya gelemezsin ki kimsenin sana ne kadar çirkinsin ıykk hiç yakışmıyo o saç modeli felan deme hakkı da yok hee bradle angelinanın çocuğu olursun bak o zaman candanx5 derecede kendini beğenirsin.(yazından sapmış olabilirim sanki,biraz,yani,bilmiyorum :D)

    YanıtlaSil
  3. sincell sağol,sevdim yorumunu:) "candan hadi ordan yandan yandan!" :))))))

    YanıtlaSil
  4. zaten dünya güzeli d eolsa ben güzleim diye böbürlenen bunu takıntı haline getiren insna benim için bitmiştir.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0