5 Şubat 2009 Perşembe

Şaziye'nin Yaşam Tarzı


Bugün Şaziye adlı genç bir kızı anlatacağım. Onu yakından tanıma fırsatım olmadı. Yaş olarak benden büyük zaten. Çevreden duyduğum şeylere ve kendi gözlemlerime dayanarak size bu kişiden bahsedeceğim. Sadece bir akşam, bana bunları anlatan arkadaş sayesinde Şaziye'yi görme fırsatım olmuştu. O akşam yaşananlar onu biraz tanımamı sağladı.
 Şaziye sorunlu bir kişilik ve arkadaşlıkları tek sezonluk. Anlattığı şeyleri bir kez dinledim. Başlangıçta dedim "..ne kadar mantıklı fikirleri var." Her akıllı görünene kanmamak lazımmış. Fikirlerin lafta kalıp kalmadığı, söyleyeni biraz izleyince anlaşılıyor.
Şaziye bir yaz günü beni birkaç arkadaşıyla tanıştırdı. Kız,arkadaşlarıyla o kadar samimiydi ki,tanıştırdığı tiplere sordum  "..aa kaç yıldır tanışıyorsunuz Şaziye ile?"
Senelerdir yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen dostlar gibiydiler.Şaziye,iki erkek ve bir kızdan oluşan bir gruptu bahsettiğim. Gruptaki kız zaten Şaziye'nin apartman komşusuymuş. Erkeklerden biri ise İtalyan, adı Luciano. Diğer erkeğin adı da Polat. Benim sorum üzerime dediler "aa iki haftadır tanışıyoruz Şaziye ile.." Ben tabi şaşırdım ;bu kadar samimiyete. "Herhalde yıllardır süre gelen dostlukları var..." demiştim içimden.
O akşam onlarla takıldım ve beraber bir eğlence mekanına gittik.Şaziye italyan Lucianoyla muhabbete başladı. Luciano'nun arabası varmış. Söz konusu olan araba sürat denemesi yapılabilecek tarzda, spor tarz, rüzgarlığı falan da  varmış. Arabasından bahsetti durdu. Konuşması da değişikti. Anne ya da babası mı ne İtalyanmış.
Şaziye de laf arasında  şöyle diyor. "Adam gibi adam yok piyasada.." (Her arayıpta bulamayan kadın der ya bu lafı.)
Onun görüşü böyle işte. Her çıktığı erkeği yakın-samimi kankası gibi tanıtıyor. Çıktığı kişilerle yani yanındakilerle hep sevgili oluyor aslında. Başta öyle gözükmek istemese-o niyette olmasa da basbayağı flört! Çok sayıda erkek arkadaşı var. Her sezon yeni arkadaşlar ediniyor. Bulduğu arkadaşlarıyla da kısa sürede samimi oluyor. Etrafta onu gören tanıdıklar anlayamamış bu durumu."..aa geçen sene yanında duran X arkadaşına n'oldu?" diyorlar.
O akşam, 2 haftadır birlikte gözüktüğü arkadaş grubunu ben de tanımış oldum. Mekandan çıkışta Şaziye Luciano'nun arabasıyla yapacağı sürat denemesine katılmak istedi. "Siz bekleyin burada!"deyip, Luciano'nun arabasına attı kendini. Dakikalar sonra saç baş dağılmış (rüzgarda camlar açık tabi) indi arabadan. Bana da tembih etti herkese anlatma diye. Özellikle annesine söylemememi istedi. Merak etmesin kimseye anlatmadım,blogumda yazdım sadece:)
Arabadan indi yanımıza geldi.Herkes evine doğru yol aldı gecenin bir yarısı.
Ertesi gün plajda Şaziye'yi gördüm farklı bir arkadaşıyla. Uzaktı mesafe yanlarına gidemeyince o bizi görüp geldi yanımıza:
-Bakın ,şu demin benim yanımda oturan çocuk var ya o Arap...

Düşündüm ben de. Acaba İtalyana n'oldu? Dün gece az muhabbet etmemişti. Esmer Arap gençle de şu an çok samimi.Tabi sadece arkadaşlar(!) Ne kadar süredir tanışıyorlar acaba.

Dün gecekileri iki hafta önce tanıdığına göre bu Arap olanla birkaç saattir arkadaş olması lazım. Öbürküleri de rafa kaldırmıştır kesin.

Bu durum bana garip geldi. Kimseye garip gelmemeye başlamıştı sanki.
Fazlasıyla sosyal bir insanın çok arkadaşı olması doğal karşılanıyor. Normal olmayan,bu arkadaşların her sene değişmesi bence.
Değişik arkadaşlar edinmek ya da fazla insan tanımak çok da iyi bir şey değil. Az olsun,kalıcı olsun. Kalıcı olamasa da gerçek olsun.

3 Yorum

  1. ilginç bir insanmış :S

    YanıtlaSil
  2. Garip insanlar var etrafta dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil
  3. ahah süper bir kişilik:) hayatı sürekli taze kanla dolu.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0