18 Nisan 2009 Cumartesi

işe girmeden kovulanlar


Bugün, önemli bir şirketin insan kaynakları sorumlusunun işe alım sürecinde nelere dikkat ettiğini öğrendim. Kendisi, karşılaştığı insanların davranışlarını iyi gözlemliyor.

Geçen gün, iş için gelen başvuruları değerlendirirken, odaya bir genç girmiş. Belli ki görüşme sırası onda. Bizim İK sorumlusu genci dinlemeden önce gencin güneş gözlüklerine bakıyor. Genç adam, güneş gözlüklerini odaya girince başına takıyor. İK sorumlumuz, genci dinlemeden kararını veriyor. Bu şekilde bir hareket, gencin rahat ve kendine güveni olan birinden çok umursamaz ve ukala biri olduğunu kanıtlar nitelikte... Genci dinleyip, gönderiyor ve onu işe alınamayacaklar listesine ekliyor.

Sıradaki aday ise genç bir bayan... Görüşme başlıyor. Bayanın özgeçmişi gayet iyi. Son ana kadar kusursuz bir portre çiziyor. Büyük ihtimalle işe o alınacak. İK sorumlumuz memnun bir şekilde bayanı uğurlarken, aday bayan kapıdan çıkmadan çantasından araba anahtarlarını çıkarıyor. Bu hareketiyle bu aday da fos çıkıyor. Daha odadan çıkmadan yapılan bu hareket adayımızın gösteriş sever biri olduğunun kanıtı.

Diğer bir aday da kot-tişört giyinip gelen bir erkek stajyer adayı. Aday gencin saçları da uzun. Kot düşük bel. Tişört v yaka, göğüs bağır açık... İK sorumlumuz, bu genci de görüşmeyi başlatmadan kapı dışarı ediyor.

İşte böyle... Değişik insan manzalarını gün boyunca izlemek zorunda olan bir işe alım sorumlusu ve karşılaştığı güçlükler.

Bu yaz, ben de üretim konusunda bir fabrikada staj yapmak zorundayım ve hala staj yerimi ayarlamadım. Tanınmış büyük şirketlerin stajyer öğrenci alımlarında mülakat yaptıklarını öğrendim. Bakalım şansımızı deneyeceğiz. Ondan önce bu süreçte nasıl davranılması gerektiğini araştırmış oldum...

7 Yorum

  1. "Diğer bir aday da kot-tişört giyinip gelen bir erkek stajyer adayı. Aday gencin saçları da uzun. Kot düşük bel. Tişört v yaka, göğüs bağır açık... İK sorumlumuz, bu genci de görüşmeyi başlatmadan kapı dışarı ediyor."
    Ben hep böyle giyiniyorum benim de haftaya bir stajyer görüşmem var bakalım:))

    Bu arada dailymotion klibi koymuşsun youtube jacker 2 kullannalar klibini açamıyorlar haberin olsun... Başka bir video sitesinden koyarsan daha iyi olur.

    YanıtlaSil
  2. koç'lardan birinin de, yemeğin tadına bakmadan tuz atan adayları işe almadığını duymuştum. önyargı

    YanıtlaSil
  3. bi de konuşurken heycandan ağızın kurumaması için, odaya girmeden hemen önce biraz su içmek gerek. ya değilse ggıııkkk gıııkkk kalabiliyosun :D görüşme sırasında bişey ikram ederlersede hüüüpppletmeden içmeye özen gösterilmeli tabi :)

    YanıtlaSil
  4. allam ya işe başvurmak ayrı bir dert işe başlamak ayrı bir dert çalışmak ayrı bir dert mülakat da ayrı bri dert neyse önceden bunları bilmek güzel... iyi tarafından bakalım :D off off...

    YanıtlaSil
  5. adam güzel düşünmüş.. @bidost - ben de sabancı'lardan biri öyle yapıyormuş diye hatırlıyorum. önemli değil aslında..böle bişey yapılıyormuş..

    YanıtlaSil
  6. renovatio:) doğrudur, hem dediğin gibi pek de önemli değil, pek farkları da yok zaten :P

    YanıtlaSil
  7. Benim de bu yaz için imalat stajımı yapmam gerek fakat bulabilirsek araya tanıdık koymayı düşünüyoruz. Çünkü dediğin kriterler ayrı staj yapacak olan rakiplerimizin kriterleri ayrı(çok dertliyim bu konuda evet). Görüşmeye gitmeden önce metnini okumam iyi oldu, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0