22 Temmuz 2010 Perşembe

Yeni Nesil Diyaloglar Böyle Olur Mu?

Teknolojinin ve internetin hayatımızdaki yeri her geçen gün daha çok artıyor. İlişkilerin gidişatı bile artık sosyal ağlardaki davranışlarımızla orantılı olarak değişiyor.

Düşünüyorum da sanal aleme o kadar çok daldık ki gerçeği unuttuk. Size bir örnek: Geçen gün, kulak misafiri olduğum bir diyalogdaki kızın konuşması aynen şu aşağıdaki yazdıklarıma benziyordu. Size tavsiyem bu hikayeyi dikkate alıp, koyu yazılan sözcüklere pek kapılmamanız. Hayat onlardan ibaret değil. Kendini çok kaptıranlar, daha somut hobiler edinmeli...

Sevgilim Sinan, aylardır sevgili olmamıza rağmen, facebookta inadına "single" gözüküyor. Geçen gün twitterda ayrılıkla ilgili sözler yazması beni çileden çıkardı. Sonra telefon ettim ve onunla bayağı kavga ettik. Sinirden iphone'umu yere attım, bozuldu ekranı sallanıyor. Hala "single" gözükerek ve başka kızları listesine ekleyerek beni deli ediyordu. Kavga ettikten sonra facebooktan ve myspaceten sildim gerizekalıyı. Şöyle bir grup açabilirim facete: "Sinan'ın ne kadar gerizekalı olduğunu bilen en az 1 milyon kişi bulabilirim!"

En kötüsü, benim tırnağım kadar olamayacak bir kızla Sinan'ın gayet samimi olduğu haberlerini almam... Kıza ağzının payını verdim. Twitter sayfasına tüm adiliklerini bir bir yazdım. (özellikle reply@ yaptım herkes görsün diye) Yavşak kız, taaa yonja.com zamanından beri Sinan'ın peşindeymiş inanabiliyor musunuz? Fare suratlı kız. Sinan'ım bana dönecek eminim... Afedersiniz ama o kızın nasıl bir b..k olduğunu formspring.me adresindeki profil sayfasına bir iki soru sorarak anlayabilirsiniz. Nasıl cevap verdiğini görerek ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Kız, asosyalin teki. Daha önce yüzünü bile görmediği teknokolik sosyal ağ adamlarıyla çekinmeden buluşuyordu. Friendfeed adlı sitede yatağının fotoğrafına kadar yayınlamış öyle diyorlar.
Tam tamına 1350 arkadaşım var facebookta. (Onay bekleyenleri saymıyorum bile.) Deliricem ya; Sinan, 200 tane arkadaşı olan bir kızı bana tercih ediyor.

Aslında twitlemek yetmiyor, bu kızın adiliklerini ve bana yaptıklarını daha uzun uzun anlatmam lazım. En iyisi ben de blogger'dan bir blog açayım.

Hey!? Sen, oradaki... Ahmet miydi adın? Rahatyaz... mı ne bir adresin varmış bana da öğretir misin yazmayı?

*penguendeki bir karikatürden esinlenilmiştir... foto


5 Yorum

  1. ne yazik ki var boyleleri ve bolunerek cogaliyorlar :)

    YanıtlaSil
  2. Evet A-H benimki biraz abartı örnek oldu ama birebir aynısına rastlama olasılığımız çok yüksek. Her ortamda face muhabbeti geçebiliyor şaşırıyor insan:)

    YanıtlaSil
  3. Sosyal medyanın tüm hayatımıza bu kadar girmesi çok fena :( Çok üzüldüm doğrusu. Sürekli birbirimizi kim nerde ne yapmış diye yok Facebook'tan yok Twitter'dan takip edip duruyoruz. Halbuki bunlar çok boş. Çok üzüldüm ya yazıyı okuyunca ..

    YanıtlaSil
  4. Seval, ben de bazen düşünüyorum sosyal ağlar niye bu kadar etkili diye:) Üzücü bir diyalog. İnsan böyle konuşanların haline acır anca ne diyelim...

    YanıtlaSil
  5. Kendime bakinca eski caglarda kalmisim diyorum(: vah ki yeni nesile:P

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0