24 Mart 2013 Pazar

Mekanist ile gezgin & guru olmak...

 

Türkiye'nin mekan keşif ve yorum sitesi Mekanist son dönemde büyük ilgi görüyor. Hepimiz telefonla belli uygulamalarla gittiğimiz yeri işaretliyor ve ünvanlar, puanlar kazanıyoruz ama Mekanist'in mobil uygulaması gibi en yakın mekanları, en hızlı şekilde gösteren başka yerli uygulama yok. Üstelik her geçen gün mekanlar hakkında kullanıcıların girdiği geniş bir yorum arşivi oluşuyor. 


Ziyaret ettiğiniz mekanlara uygulama ile puan verip, yorumlar bırakarak Mekanist'te Gezgin & Guru olabiliyorsunuz. Böyle olunca da her ay ilgi alanınıza özel yeme içme etkinliklerine davet ediliyorsunuz. Hem de ortak ilgi alanınıza sahip kişilerle o yemeklerde biraraya gelip tanışabiliyorsunuz. Ayrıca etkinliklere usta şefler de konuk oluyor. Daha ne olsun!

21 Mart Perşembe akşamı Mekanist ekibinden İdil'in davetiyle Nişantaşı'ndaki Ouick China'da düzenlenen Gezgin & Guru etkinliğine katıldım. Yemekte Nişantaşı Elio'nun maharetli şefi Batuhan Piatti de bize eşlik etti. 



Çubuklarla rahat yiyemediğimden çatal bıçakla bu lezzetleri tattım.  Aslında usulune uygun yemek gerek sushileri. Normalde balık sevmeyen biri olarak sushi yiyebiliyorum. 


Pilavlar, balda kızarmış cevizler, muzlar, soslu karidesler, rengarenk sushiler derken onlara bakmak bile doymaya yetti. 



Etkinlik Sonrası Notlar:

-Yeni lezzet durakları arayanlar ve özellikle blog yazarları için Mekanist Blog başucu rehberi niteliğinde. 
Mutlaka göz atın: http://blog.mekanist.net/ 

-28 Nisan Pazar günü Ortaköy Esma Sultan yalısında 101 İstanbul Lezzeti Festivali düzenlenecek. Gün boyunca sınırsız yeme içme aktivitesi ve akşamına da parti varmış. Detaylı bilgi burada.

-Her site ve uygulama kendi camiasını yaratıyor. Etkinlik masasında tanıştığım kişilerin hepsi gezmeyi seven ve yeme içme duraklarını yakından takip eden kişilerdi. Çoğu, işlerin yoğun olduğu kurumsal şirketlerde çalışıyor ama bir yandan da sosyal hayatlarını ihmal etmiyorlar. Bence de şehir hayatı böylesine dolu dolu yaşanmalı! 


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0