29 Eylül 2013 Pazar

Bir meyhane tavsiyesi 'Latife Hanım'


 Gün geçmiyor ki yeni bir Mekanist etkinliği daha olmasın. Cuma akşamı Beyoğlu'nda 'eski İstanbul' günlerini yaşatan dekorasyonu ve atmosferi ile dikkat çeken bir meyhaneye gittik adı 'Latife Hanım'. Bahçe ve üç katıyla birlikte hayli büyük olan mekan 2013 yılı başlarında açılmış, ama görünen o ki müdavimlerini yaratmış:)

Bizim gittiğimiz akşam sesli fasıl vardı ve Zuhal Hanım'ın şarkılarına eşlik ediyordu herkes.  Zuhal Kum'un şarkıları mikrofonsuz söylemesi de ortamın nostaljikliğini fazlasıyla arttırıyor. 




Latife Hanım'da çok çeşitli mezeler, ayrıca Kıbrıs mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan bir menü var. Her yerde olmayan 'topik' adında bir meze var. Örneğin Kıbrıs'ın meşhur Şeftali Kebabı burada. Şeftali ile ilgisi yok ama sadece adı öyleymiş. Biz asma yaprağında sardalya, ızgara kalamar ve ahtapot ızgara gibi popüler lezzetlerin hepsini denedik. İstavrit ve paçanga böreğini de unutmayalım. 



Ana yemekler öncesi mezeler geldiğinde rakının yanında gelen peynir de tüm masadan tam puan aldı. Restoranda Kıbrıs'tan gelen ürünleri satacakları 'market' bölümü de yapmışlar. 

Finalde meyve tabağı ardından, arnavut irmiği denen tatlı ve fıstıklı dondurmalı irmik tatlısı da yedikten sonra keyfimiz yerine geldi. Kahvemizi de içip bu güzel akşamı sonlandırdık. 
Servisi hızlı, ortamı sıcak ve samimi bir mekan 'Latife Hanım'. Arada bir meyhane etkinliği yapılır ya hani işte o zaman size burayı öneriyorum. Burası çok çeşitli mezeleri ve özgün tatlarıyla diğer mekanlardan ayrılıyor. Mekanist'e bu güzel akşam için teşekkürler. 


Fiyatlar  fix 80-100 TL (limitli-limitsiz) olarak değişiyor. Limitlide 4 kişiye 1 büyük rakı denk geliyor. Bilgi için: Latife Hanım M. İstiklal Cd. Bekar Sokağı No:22/A Beyoğlu
   Tel: 0 212 293 00 68 – 69

Online rezervasyon: http://bit.ly/OnlineRezervasyon

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0