13 Eylül 2013 Cuma

Kanal D'nin yeni fenomen dizisi 'Kayıp'



Bu akşam Kanal D ekranlarında yepyeni bir dizi başlıyor. Birkaç gün önce 14 dakikalık ön gösterimiyle daha başlamadan bir ilk yaratan dizinin ismi 'Kayıp'. Yönetmen koltuğunda Öyle Bir Geçer Zaman ki'den hatırladığımız Zeynep Günay Tan var. 

Dün öğle saatlerinde Hürriyet'in Bumerang blog ekibinden gelen bir davet ile Kanal D'nin Bağcılar'daki binasına gittim. Kanalın Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Asmaz da bizimle birlikteydi ve ben, birkaç blogger ve twitter'ın bazı popüler isimleriyle beraber diziyi ilk izleyenlerden oldum. 

İlk izlenimler...

Dizinin ses efektleri bile yurt dışında yapılmış. Müzikler Gökhan Kırdar'a ait. Genel olarak bakarsak Türkiye'de pek denenmeyen bir iş. Tam polisiye değil aslında bir aile gerilimi diyebiliriz. Konusu itibariyle kaybolan oğulları ile birlikte bir ailenin ortaya dökülen sırlarını ele alıyor. Anlayacağınız her bölümde bir yüzleşme izleyeceğiz. Mete Horozoğlu eski bir polisi canlandırıyor yani dizide bir nevi dedektif rolünde. Tam yabancı dizi havası var. İlk 16 bölümün senaryosu çoktan hazırmış ve iki sezonluk hikaye de belli. İzlenirliliğe göre senaryosu şekillenecektir. 

Zeynep Günay Tan iyi bir yönetmen zaten bu dizi de rejisine kadar Öyle Bir Geçer Zaman ki ekibinin elinden çıkma bir iş. Tan, olayı hissettirmede ve izleyiciye geçirmede usta. Dizide karakterlerin keskin çıkışlarının olması (öfkelenme, bağırma vs.) ve bunların doğallığı beni hep etkiler, bu dizide de o var. İlk bölümün temposu yüksek ve sürpriz finali çarpıcıydı. 
Dizide Aslı Enver, Dolunay Soysert, Kaan Taşaner ve İlker Kaleli gibi başarılı oyuncular yer alıyor. 
Bayık ağır ilerleyen sıradan aşk dizileri arasında bu yeni ve farklı dizi kendi hayran kitlesini yaratacak ve eminim reytinglerde üst sıralara yerleşecektir. 


2 Yorum

  1. 14 dakikalık ön gösterimi izledim ben de. Güzel diziye benziyor.
    Sen yazınca daha çok merak ettim. :)
    Özellikle Dolunay Soysert için izleyeceğim ben. :D

    YanıtlaSil
  2. Sürükleyici ve heyecanlı bir dizi ama 9 yaşında cin gibi bir çocuk, bir cinayete tanık olunca bunu gizlemez, anasına, babasına söyler ki, katil ona zarar vermesin. Bana hiç mantıklı gelmedi.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0