8 Eylül 2013 Pazar

Rock'n Coke 2013 Festivalinden İlk İzlenimler


Organizasyon bu sene 'pozitif' değil de 'showhow' tarafından yapıldı. Oluşacak aksaklıklar tabiki göze alındı ama ilk gün itibariyle Rock'n Coke çoğu insan için 'sırada bekleme' olayından öteye gidemedi. 

Festival bu tabiki sırada bekleyeceğiz garipsemedim ama size tavsiyem işiniz yoksa alana erken gidin. Para kartı dolum işlemlerinizi böylelikle çabucak halletmiş olursunuz. Ben vardığımda trafik nedeniyle akşam üstü olmuştu. Trafik çilesini çeken servisteki festivalciler olarak radyodan olimpiyat haberlerini dinliyorduk. Daha festivale ulaşmadan yolda da araç sırası bekliyoruz. Bu şehirde 'bekleme' süresi uzun olduğundan ilerleyemiyor olabilir miyiz?




Kısa notlar...
-Anadolu yakasından başlayan uzun bir yolculuktu Hazerfen'e ulaşım. Servis şoförü benzincide mola verdi ve 'festivalde fahiş fiyatlı ürünler yerine, şimdiden ne istiyorsanız alın' uyarısında bulundu. Tabiki festival alanından içeri yiyecek-içecek hatta deodorant gibi şeyler sokulmadı. 
-Başlangıçta hayal gibi gözüken, festival tanıtımı için iyi bir fikir olan ve sonunda gerçeğe dönüşen Tarık Mengüç'ün sahnesini kaçırdım. 
-Ana sahneye gelecek olursak 'Arctic Monkeys' güzeldi. Grubun Türkiye'ye ilk gelişi ve yeni albümlerinden de şarkılar çaldılar. 'Duman' grubunun şarkısı sırasında 'her yer Taksim, her yer direniş' sesleri yükseldi, 'gezi' ruhu tavan yaptı. 
-Gece yarısı party arena en eğlenceli bölümdü. Portecho ardından Dub FX iyi geldi. 
-Kulaklıkla dans edilen 'silent disco' modası sürüyor, ısınmak isteyene güzel alternatif.
-Tuvalet sırasında sorun yoktu ama bir müddet sonra portatif olanlar taşmaya başlamıştı. 
-Bağlantı kuramayan pos cihazları sebebiyle 1-2 saat yiyecek içecek ücretsiz dağıtıldı. Kriz yönetimi açısından iyi bir hamleydi. Organizasyon bu noktada tam puan aldı benden. Sıranın hızlı ilerlemesinden anlamalıydım bu durumu:)
-Festivalde beş sahne var. Alan büyük o yüzden bir liste yapın hangi saatte hangi sahneye gideceğinizi ayarlayın. Bu büyük organizasyona bir iphone aplikasyonu yakışırdı aslında. 
-Hava gündüz sıcak ama gece serin oluyor. İnternet 3G çekmediğinden şarj zor dayanıyor. Telefonlarınızı iyi şarj edin, ya da şarj aletinizi yanınıza alın. 'Dolum standı' var, işinize yarar. 

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0