9 Şubat 2014 Pazar

"Aşkın Kokusu"nu aradım


14 şubat yaklaşırken Hürriyet Bumerang ilginç bir etkinlik düzenledi. Başarılı oyuncu ve aromaterapist Ayşe Tolga ile cuma günü Bebek'te Hepsi Hikaye adlı mekanda bir grup blogger biraraya geldik ve koku hazırladık.

Aromaterapi, parfümcülüğün tarihçesi ve parfüm notalarını konuştuğumuz etkinlikte kalıcı kokunun formülünü de irdeledik. 

-Ayşe Tolga, bize kokunun tarihçesinden başlayarak koku çeşitlerine ve en son karışımlara varan geniş bir sunum yaptı. 

-Eski Mısır'da ölüleri güzel kokularla yağlayıp mumyalamaları gibi tarihsel detaylar dikkatimi çekti. O dönemde pek yıkanmayan insanlar kokularla yağlanıp, dini törenlerde de tütsülerle tanrıları memnun etmişler. 


Kokular hakkında kısa kısa...

-Şişelerdeki kokuları belli bir ölçekle deney tüplerine boşalttık ve küçük parfüm şişelerine doldurduk. Tabi dikkat etmek gerekliydi. Üst, orta ve dip nota sıralamasına göre sıraladık. 

-Üst notadaki kokular burna ilk çarpan ama kalıcılığı az olanlar. Turunçgiller ve aromatik kokular bu gruba giriyor. 

-Yanlış karışımlar güzel aromanın etkisini yok ediyor. Turunçgillerle odunsu kokular karışmıyor mesela. Çam kokusunu sevdiğimden şişeye çok koyunca deterjan kokusu gibi birşey ürettim:) Sonra Ayşe Tolga karışım yaptığım tüm şişeleri boşaltıp bana doğru kokuları birleştirmem konusunda yardımcı oldu.

-Bilirsiniz ilk izlenimde koku önemlidir. Kokunun duyguları etkilemesi dışında kişinin karakteri hakkında ipuçları verdiği oluyor. Örneğin alıngan ve çocuksu insanlarda şekerli kokular öne çıkıyormuş. Hava grubu burçları (terazi, ikizler, kova) dinamik ve dikkati çabuk dağılan kişiler oldukları için canlı ve fresh kokuları seçmelilermiş. 

-Beyaz çiçek içeren kokuların erkekler için uyarıcı etkisi varmış.

 Afrodizyak etkili masaj ve bakım yağları, saf çiçek suları, sabunlar ve tüm aromaterapi öz yağları hakkında detaylı bilgi almak ve ürünleri denemek isterseniz Ayşe Tolga'nın kurduğu şirketin web sitesine mutlaka göz atın. Anne adayları ve bebekler için de özel ürünler var.



5 Yorum

  1. İnteraktif ve keyifli bir etkinlikti. Sonlara doğru," leylak şişesi nerdeydi?, sandal ağacı nerdeydi?" diye elimizde damlalıkla esans şişelerini arayıp durmamız da ayrı bir eğlenceydi. Yer temizleme ürünü gibi kokan sonuçlar da oldu, gerçekten başarılı olacak bir parfüm markasının ilk tohumlarını atanlar da... Ama çıkışta hepimizin de burnu artık pes etmiş ve farklı koku alamaz olmuştu, o kesin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen kokular çok keskin ellerim falan hatta ev koktu o yüzden tüpleri sıkıca kapadım:) Fazla 'çam' aroması temizlik ürünü gibi kokmaya neden oluyor o yüzden ben tüpü döküp Ayşe Tolga'nın direktifleriyle yeniden yaptım daha iyi oldu:)

      Sil
  2. Keşke beni de bu etkinliğe alaydılar :) Belki aşka olan önyargılarım kırılmış olurdu. Ne kadar acındırdım kendimi; çok güzel etkinlik olmuş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) aynen güzeldi artık bir dahakine gelirsin.

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0