24 Şubat 2014 Pazartesi

Propaganda'da sıradışı bir tadım gecesi


Cuma akşamı Asmalımescit'in popüler mekanı Propaganda'da bir grup özel davetli Blind Tasting deneyimi yaşadık. Yani beş duyumuzla değil de, gözlerimiz bağlı halde sadece kokusu ve tadıyla yemeğin bize ne hissettirdiğine odaklandık, ardından tahmin yaptık. 


Propaganda'nın sahibi Indhira Taşpınar da bu özel gecede bize eşlik etti ve gece onun açılış konuşmasıyla başladı. 


Blind Tasting nasıldı?
-Şamdanlar, loş bir ortam, fonda güzel müzik ve gözler kapalı halde olunca romantik ve fantezik şeyler akıllara düşmedi değil. O yüzden bu tadım aktivitesi özellikle çiftler için çok uygun. 

-Bu tarzın yeme olayını eğlenceli hale dönüştürdüğü kesin ama göz bandımızı çıkarınca yemeğin sunuş şeklini ilk haliyle göremiyoruz tabi. 

-Uyanıklık edip gözlerimdeki bandı çıkardığımda Indhira'dan; 'rahat olma rahat yazar, bandları takalım' uyarısını aldım. Tam 11 çeşit lezzeti tattık ve her servis öncesi acaba şimdi ne gelecek diye heyecanlandık. Heyecanı hep taze tuttuğu için blind tasting'i sevdim. 

Ne yedik?
-Blind tasting'te yemek fotoğrafı çekmeye vakit kalmadı. Bandı çıkardığımızda gelen yemek bitmiş oluyordu. 
-Böyle bir etkinlikte kolay tahmin edilen tatlar beklemiyordum tabiki. Yani bir tahminimiz tutsa diğeri eksik kalıyordu. 
-Size şöyle diyeyim; yediğim tatlının içindeki sultaniye üzümlerin viskiye bandırılmış olma ihtimalini sevdim. Evet gerçekten öyleymiş çeşitliliğin sınırı yok:) 
-Parmesanlı ve patates püreli yengeç eti, acılı sote kalamar, levrek, mücver, ispanyol usulü tavuk kroket, balkabaklı gnocchi, rokalı penne.. Say say bitmez. Risotto ise bulgurla yapılmış olduğundan farklıydı. 
-Sonlara doğru lezzetler artıyordu. Bonfileden sonra tatlılara geçtik. Bir italyan tatlısı olan panna cota ve nutella soslu cheese cake ile kapanışı yaptık. 

Ne yapmalı?
Romantik ve sıradışı bir akşam için Propaganda'da blind tasting'e hemen rezervasyon yaptırın bence. Bizim etkinliğe katılan blogger Deniz Saatçioğlu ve eşinin o akşam evlilik yıldönümleriydi ve keyifli vakit geçirdiler. Bu çarşamba Propaganda'da çok özel kokteyllerin olacağı Animal Party etkinliği yapılacakmış. Onu da sabırsızlıkla bekliyoruz. 

Gece sonunda keyfim yerindeyken, vestiyere gitmeden poz verdim:)
Geceye giriş kattaki dans müziği ile devam ettik. Mekan, 'Tastes Nice & Sounds Good' (Lezzetli tatlar & İyi müzik) mottosunun hakkını veriyor. 



0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0