6 Şubat 2014 Perşembe

Pera'da bir lezzet durağı 'Auf'


Salı akşamı özel bir davet. Tepebaşı'ndaki Nupera'nın içerisinde yer alan restoran Auf'ta lezzetli bir akşam geçirdik. Biliyorsunuz çoğu parti ve davet için Nupera sık gittiğim bir mekan. Bu sefer akşam yemeği daveti gelince fırsatı kaçırmadım. 

Geceden notlar:

-Başlangıçta rahat değildim yani tam dişçide dolgu yaptırdığım güne denk gelen bir davetti ama geceye mekanın diğer kısmı Kauf'ta kokteyl ve aperatiflerle başlangıç yaptığımızdan ağzımdaki uyuşukluk geçtikten sonra keyiflendim:) 

-Önce fotoğraf sonra yemek: Eskiden yediğimizi içtiğimizi fotoğraflayıp internette paylaşmak belki garip olurdu ama günümüzde paylaşmamak abes kaçıyor. Öyle ki bu gecede masaya gelen her tabağın önce fotoğrafının çekilmesini bekledik. Anlayacağınız gözümüz de doydu!


-Nupera, unter ve backyard gibi mekanların sosyal medya hesaplarına 'melekler' bakıyor. Masada yanımda oturan üç genç kadını bizim gibi mekanist üyesi guru sanmıştım ama onlar bu mekanla çalışan sosyal medya melekleri adlı ajansmış. Hepsini elinde telefon ben de hemen kendimi takibe aldırdım. Artık kartvizit alışverişinden önce 'beni takibe al' olayına giriyorum. Hem pratik hem daha anlaşılır oluyor:)

Bonfile
Yemek isimleri:

-Açıkça belirteyim. Günlük sıradan hayat döngüsü içerisinde düzenli olarak ahtapot ya da risotto gibi yemek tercihleri yapmıyorum tabi burada yediklerim iyiydi o ayrı. Bir de böyle tadım aktivitelerinde ne var ne yok masaya geldiğinden kafalar karışıyor. Yılların guru'ları dahi 'bunun içerisinde ne vardı?' ya da 'ismi tam olarak neydi?' diyebiliyor:) 

Spaghetti
-O yüzden size Auf'ta yenilebilecek en bilindik ve çarpıcı seçenekleri sıralayacağım.  
Ana yemeklerde bonfile iyi, spagetti sunumuyla bile etkiliyor. Salatası vejeteryanlar için özel. Balzamik sirkeli incir püresi ile servis edilen kaz ciğeri denenmesi gereken bir tat. Ev yapımı füme somon da lezizdi. 


Tatlılardan pancar tart, karamel, balkabağı ve çikolata sizi bekliyor.


Ana Yemek Öncesi - Aperatifler (Kauf):

-Benim gibi fresh tarz sevenlere içerisinde kivi, salatalık ve yeşil elmalar olan Kiwi and Cucumber kokteyl önerilir. 




-Ana yemek öncesi Kauf'taki masamızda füme alabalık ve kereviz ezme, balkabağı mücver, nohutlu pazı kavurma ve pastırmalı humus gibi seçenekler vardı. 

Gecede bize eşlik eden Nupeople şirketi ortağı ve şefi Esra Muslu'ya, Etkinlik ve Satış Müdürü Iva Bozavic'e ve Auf'ta bize yemekler hakkında bilgi veren baş şef Fatih Akdoğan'a ve son olarak organizasyon için Mekanist'e teşekkürler. 



1 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0