10 Mart 2009 Salı

Benjamin'i nihayet izledim!


...13 dalda Oscar'a aday olmasına rağmen "Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi" adlı film, en iyi sanat yönetmenliği, en iyi makyaj ve en iyi görsel efekt dallarında 3 ödül aldı.

Dün DVD'sini alıp evde bu filmi izledim. 159 dk. süren bu film,uzunluğuna rağmen beni hiç sıkmadı. Film görsel anlatım olarak çok başarılıydı.

Konu itibariyle bir adamın tersten yaşamı anlatılıyor.Kör bir saatçinin yaptığı gardaki tersine işleyen saatle Benjamin hayata başlar... Kısaca konu : Yaşlı doğup genç ölmek.

Çevresindeki herkes yaşlanırken Benjamin aksine gençleşiyor.Saçları döküleceğine yenileri çıkıyor.Kasları güçleniyor.Kusursuz makyajla,gerçekte 40'lı yaşlarında olan Brad Pitt filmde yaşlılığından gençliğine doğru gidiyor.
(Filmi izlemeyenler için fazla detay yazmıyorum.)

Benjamin,bebek olana kadar gençleşti.Benjamin yaşlı görüntüsüne sahipken,ufak bir kız olan Daisy ile yıllar sonra biraraya geldiklerinde yaşları eşitlenmişti.Birlikte oldular ve evlendiler.Tabiki evlilikleri yürümedi.Daisy bir kız dünyaya getirdi.Benjamin babalık yapamayacak kadar gençleşince ayrılmak zorunda kaldılar.Daisy başka bir adamla evlendi.Daisy iyice yaşlandığında,Benjamin artık ufak bir çocuk olmuştu.Neredeyse 80 yıllık yaşanmışlığı olan bir çocuk(!)

Hayatın her evresi bize gösteriliyor.Derin mesajlar da var.Mesela bir denizci ölürken;"hayatta seni öfkelendiren ve lanet ettiren herşey,sona geldiğinde önemini yitirir" diyor.


Türlü tesadüflerin beklenmedik sonuçlara yol açması ve "kader","kısmet" gibi kavramlara da filmde değinilmiş.
Akıp giden zamana karşı çaresizliğimiz bu masalsı filmde güzel anlatılmış.

İzlemenizi tavsiye ederim;)

2 Yorum

  1. kısmet muhabbeti çok hoşuma gitmişti benim de:) konusu alayışı hoştu filmin gerçekten. sevdim ben walla:)

    YanıtlaSil
  2. malzeme mükemmel ama iyi işlenememiş bence. çok uzun olmasından dolayı da ben çok sıkıldım. Biraz daha hareketli olmalıydı

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0