26 Kasım 2012 Pazartesi

Yeni Yazı Dizisi: Kimmiş Neymiş?


Yeni bir yazı dizisi başlatıyorum. Artık isim vermeden bazı olayları anlatacağım. Blog yazmaya başladığım ilk yıllarda da böyle yapıyordum. Bence eğlenceli olacak. 
Şimdi başlıyoruz!






Blogger yarışmalarından bıkan köşe yazarı

-Katıldığım Hürriyet Bumerang ödülleri linkini oy verir ya da twitter'da yayar belki diye paylaştığım bir köşe yazarı: 'Yaa neredeyse her gün bir blog yarışması oluyor ve ben artık hiçbirine bulaşmama kararı aldım. Seninki çok başarılı zaten'. dedi. Sizce bunu hangi havalı yazar demiş olabilir siz düşünün. 

Takipçi satın alan iş kadını

-Modacı olan popüler bir işkadını var. Kendisini her davette görmek mümkün. O davetlerden vakit bulup nasıl çalışıyor bilmiyorum ama twitter'da 100 bine kadar varan takipçi satın aldığını biliyorum. Bir de üşenmeyip kontrol ediyorum o sayı her gün düşüyor. 

Şişirilmiş şöhret

-İstediği kadar albüm yapsın bir türlü büyük çıkış yakalayamayan bir popçu kadın var. Kesin kaynaklardan aldığım bilgiye göre önemli bir gazetenin yazı işleri müdürlerinden biriyle arası iyiymiş. Zorlama olduğu o kadar belli ki, bu şarkıcının sürekli 'Nişantaşı'nda çorba içti', 'Ayakkabıcıda görüldü' gibi haberleri yapılıyor. Medya dünyasındaki ilişkilerin ne  kadar etkili olduğunun güzel bir örneği...

Boş mekanı dolu göstermek

-'X mekandan çıkarken görüldü' haberlerinin büyük değeri var. Açılışlara ve partilere özellikle belli isimler çağrılıyor ki böylelikle ertesi gün her gazetede X mekanın adı çıkıyor. 
Geçenlerde yeni açılan bir mekana kimse gitmeyince, mekanın işletmecisi ve arkadaşları kendi aralarında parti vermişler ve oradayken sanki izdiham varmışcasına twitler atmış, instagram fotoğrafları paylaşıp merak uyandırmışlar. Yani bu yeni taktiklerle öyle bir algı yaratılıyor ki, sıradan bir eğlence yeri bile popüler gösterilebiliyor. 'Şimdi o geldi', 'Oo bizi ziyarete hangi ünlü geldi bak!' tarzında tweetlerle reklam yapmak çok moda. 

1 Yorum

  1. www.uydurukgunluk.blogspot.com

    takip etmek isterseniz...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0