1 Mart 2013 Cuma

İyi İçerik Kampı'ndan Geriye Kalanlar...


İlginç Blogger Hikayeleri

Hafta sonu, Hürriyet Bumerang'ın PepsiCo sponsorluğunda düzenlediği Abant'taki 'İyi İçerik' konulu kampta ödüllü pek çok blogger tanıdığımdan bahsetmiştim. 


Etkinliğin ilk akşamında gerçekleşen akşam yemeği 'tanışma yemeği' olacaktı ama herkes aynı masaya sığamayacağı için hangi gruba denk gelirsem o kişilerle tanışmış oldum. Aynı masada olduğum Mutfak & Tatlar adlı blogda yazan Selma Hanım'ın hikayesi ilginçti. Fan sayısının çok dikkate alındığı ülkemizde 50.000'in üzerinde facebook takipçisi olan Mutfağımdaki Tatlar tam bir başarı öyküsü. Selma Mollaoğlu sağlık sorunları yaşadığı bir dönemde internetten sadece yemek fotoğrafları paylaşarak başladığı blogu ile şimdi kitlelere hitap ediyor.
Tanıştığım diğer blogger arkadaşlar:
Dadatart: Dikey proje' olarak nitelendirilen ve alternatif sanat fikriyle yayın yapan blog...
Binlerce takipçisi olan tasarım blogu Bal Köpüğü, ödüllere doymayan Hippi Kız,  yerel lezzetleri keşfeden Sonradan Gurmeler, marka deneyimlerini yazan Boomersmag ve ilginç etkinlikleri anlatan OMActivities...
Hepsiyle uzunca konuşamadık ama tüm liste için BURADAKİ habere göz atınız.

Instagram'ın Yükselişi

Mehmet Kırali
Mehmet Kırali (civilking) ve Çiler Geçici (audiosoup) popüler fotoğraf paylaşım programı instagram'da en çok takip edilen Türk üyelerden. Abant Göl Kafe'de bizlerle deneyimlerini paylaştılar. İşin matematiğini çözmüşler. Iphone'la harika fotoğraflar çekiyorlar. Snapseed gibi filtreleme programlarından da yararlanıyorlar. 'En iyiler' listesine girmemeleri için çoğu kez hacker saldırısına uğramışlar. Civilking İspanya'da çok popülermiş ve İstanbul'a gelip onu görmek isteyenler olmuş. 


Instagram'a alternatif app. listesi
Hepsinin tarzı var. Ben de özellikle İstanbul temaları fotoğrafları sevdiğimden onları ilgiyle takip ediyorum. Aslında onlar ülkemizi dünyaya tanıtıyorlar bir anlamda. 
Aldığım tavsiyeler:
-Yüksek sayıda takipçi için kendinizin olduğu belli kişisel fotoğraflarınızı silmeli ve gerçek bir fotoğrafçı gibi hareket etmelisiniz.
-Fotoğraf editleme programlarını ve hashtag'leri muhakkak kullanmalısınız. Böylelikle belli gruplara dahil olabilirsiniz.  

Fotoğraflar için Karşıyakalife ve maroon sitelerine teşekkürler.


3 Yorum

  1. ilginç bir insan olduğumu da ekleseydin keşke :p


    bu arada yazında blogumdan bahsettiğin için teşekkür ederim ;)

    YanıtlaSil
  2. siz eklemiş oldunuz işte:)

    YanıtlaSil
  3. Ahmetcim güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim; çok mutlu oldum :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0