11 Ağustos 2013 Pazar

Sanal alemi ciddiye almayın

CeriLevis'in çok eğleniyorum temalı pozu.. #sziget2013  
  Başkalarının hayatlarını facebook ve twitter üzerinden takip edenler bunları kendi hayatlarıyla kıyasladıktan sonra bunalıma girebiliyormuş. Bunu ben değil, Oxford Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma söylüyor. 

Hepimiz mutluyuz

Bu paylaşımların hepsi aslında birer yanılgı. Örneğin bu bloguma bakan ya da facebook üzerinden hayatıma tanık olan biri beni hep gezen, çok keyifli, sorunsuz bir yaşantısı var gibi görebilir. Doğrusu şu ki biz aslında paylaşımı yapan kişilerin gerçek hayatını ve mutsuzluklarını aslında görmüyoruz. Düşünün takip ettiğiniz kişiler arasında çok mutsuz olan biri var mı? Herkes çok mutlu, dert yok, tasa yok. 

Ayrıca sosyal paylaşım sitelerinde uzun süre vakit geçirmek, sözsüz iletişim ve dikkat eksikliği yapıyormuş. Bir yere gittiğimizde yiyeceğimiz yemeğin fotoğrafını çekmekten ya da 'şu köşede de bir poz verelim' demekten o anı yaşayamıyoruz. Arkadaşlar arası sohbet tıkandığında herkes elindeki telefona gömülüyor. Masada oluşan sohbet de 'kim nerede, ne yapmış?' dedikodularından öteye geçemiyor. Gerçek hayat sanki sanal alemde olduğu gibi akıyor. 

Issız adada gibi yaşamak

Twitter, instagram, vine, facebook hatta whatsapp kullanmayan birine ıssız adadaki robinson muamelesi yapılıyor. 
Bilgileri hızla alıp, hemen tüketiyoruz. Sosyal ağları kullanmayanlara bazen hak veriyorum. Kafa boş, rahat. Gün gelir de tüm sosyal hesapları kaparsak hafifleriz gibi geliyor. Aslında birşey kaybetmeyiz. Gelip tüm olan biteni özetleyen biri çıkar, en azından kulak misafiri oluruz. Hesapları kapatmak da yetmez yani filmlerde olur ya dağ başına telefonun çekmediği bir yere, bir sahil kasabasına kaçsam herşeyden uzaklaşsam dersen orada da en azından instagram için gün batımı fotoğrafı çeken birine rastlarsın. Kurtuluş yok.


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0