28 Ağustos 2013 Çarşamba

Yeni tanıştığınız kişiyi internette arayın


Muhteşem Yüzyıl dizisindeki 'Hürrem' karakteriyle tanınan ve sevilen Meryem Uzerli'nin Ayşe Arman'a verdiği olay röportajdan sonra herkes ilişkilere dair yorumlar yapmaya başladı. 

O röportajda benim en dikkatimi çeken bir diğer alt konu 'tanıştığımız insanı google'da aramak' konusuydu. Meryem, sevgilisi Can Ateş'i internette arasaydı daha önce hangi ünlüyle takılmış, kimdir, nedir biraz fikir sahibi olacaktı. Zaten çevresi de 'önce bir google'a girip baksaydın!' demiş. Geçen gün pucca twitter'da yazdı; 'Artık gideceğimiz mekanı, yiyeceğimiz yemeği bile google'lıyoruz ne yaptın Meryem?'  diye. 

İşim sosyal medya olduğundan günüm internette arama yapmakla geçiyor. Biraz dedektif ruhum var. Örneğin biri bana sadece adını ve mesleğini söylediği an onun kim olduğunu bulabiliyorum. Soyadına da gerek yok. Aynı isimde olup aynı meslekten olanlar çıkabilir ama linkedin diye bir sosyal ağ var. Eğer tanıştığınız kişi kurumsal ve büyük bir firmada çalışıyorsa kesin bu siteye üyedir önce oradan arayınız. Tanıştığınız kişi ile yakın sektörlerde çalışıyorsanız ve ortak arkadaşlarınızın olma olasılığı yüksek ise önce facebook'a bakın. Bildiğiniz gibi ortak arkadaşlarınızın olduğu kişiler arama sonuçlarında ilk sırada çıkıyor. Yeni tanıştığınız kişi doğal olarak profil listenizde olmadığından tüm bilgilerine ulaşamayabilirsiniz. O yüzden genel anlamda bir bilgi için ilk olarak google'da görsellerde aramanızı öneriyorum. 

İnternet sayesinde ne hayatlar kuruluyor, ne yazık ki ne hayatlar da sönüyor. Örneğin bir kız, yeni tanıştığı adamın mailini facebook'ta arama bölümüne yazmayı akıl ederse adamın evli olduğunu öğrenebiliyor. Bu bahsettiğim kız sosyal ağlardan uzak yaşayan biriydi ve benim sayemde adamın yalanını öğrendi. 

Yeni tanıştığınız kişi hiçbir sosyal ağa üye olmasa bile yakınlarından üye olan biri vardır ve o kişinin fotoğrafları istemese de internete kesin düşmüştür. 
Size tavsiyem her ihtimale karşı çekinmeyin, arayın, sorgulayın. İnternette yazan herşeyin doğru olduğunu iddia etmiyorum ama en azından o kişi hakkında fikir sahibi olursunuz. 



1 Yorum

  1. cok doğru bir konuya değinmişsiniz, ben de sevgililerimin mail adreslerini yazıp neler neler bulmustum malesef:( ama iyi oldu aslında ic yuzlerini gormus oldum.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0