17 Ağustos 2013 Cumartesi

Yeniköy'den bir mekan tavsiyesi; Sırçacı14

Mekanist sitesinin gezgin & guru ünvanlı üyeleri olarak perşembe akşamı Yeniköy'deki Sırçacı14 adlı mekandaydık. Biliyorsunuz her ay mekanist ile hem yeni mekanlar tanıyor, hem de farklı tatları keşfediyorum. Sitede daha guru olmadım ama bu gidişle çok az kaldı!

Mekanın ortakları Özlem Eren ve İpek Özmen zamanında Rumeli Hisarı tarafındaki evlerini bir parti mekanı olarak kullanıyor ve arkadaşlarına partiler veriyorlarmış. Arkadaşları 'neden bir mekan açmıyorsunuz?' deyince kolları sıvamışlar. Evlerinin olduğu sokağın ismi de şimdiki mekanlarının adı olmuş böylece. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde şampya kadehlerimizi havaya kaldırdık. 
Gelelim servise ve yemeklere. Öncelikle hem mekanın ortakları, hem de yemekleri servis edenler çok ilgili ve güleryüzlüydü. Bunlar çok önemli yani bir mekanda arkadaş ortamı sıcaklığı varsa baştan oraya ısınıyorum. 

En başta içkilere baktım. Fresh birşey olsun diye içinde kivi, salatalık, yeşil elma olan 'kiwilization' adında bir kokteyl söyledim. Long Island, mojito, espresso'lu George Clooney ve çilekli Julia Roberts gibi kokteyller de vardı. Kivili olanda alkol az geldi ama bu kokteyllerde alkol oranını anlamak zor tabi üst üste denemelerden sonra anca anlıyorum:)



Ana yemekler öncesinde içkilerimize, şarküteri tabağından aldığımız aperatifler eşlik etti. 


 Başlangıçta tavsiyem mekanın en iyi lezzetlerinden olan mücver. Salatalar iyiydi daha sonra humuslu ya da zeytinyağlı ekmekler de geldi.


Yemekler sürprizlerle doluydu. Hangi birini saysam. Örneğin dil balığı herkesin favorisiydi.


Ayrıca kadınbudu köfte ve kuru patlıcan dolmasının yanısıra somon sufle, enginarlı tabule, sahanda lazanya ve kuzu incik pay gibi değişik tatlar denedik. Tatlılardan brownie ve krokanlı cheesecake iyiydi. İncirli tart ise servis öncesi gösterişli görüntüsüyle dikkat çekiyordu. 


 Yemekte kucukmarthaisbasindahandeledim ve mutfaksirlari gibi bloggerlar da vardı:)
 
Mekanist'ten Tuğçe ve Elif gecede bize eşlik ettiler

Mekanın ortakları iki güzel bayan Özlem ve İpek ile fotoğraf çekilmeyi unutmadım:)
Bütün gece yemekte dj müziği eşlik ediyor size ve ilerleyen saatlerde tempo ve ses seviyesi artıyor. Burası Yeniköy'ün Lucca'sı olmaya aday. Aynı yer ve insanlardan sıkılanlar için tam bir kaçış noktası ve potansiyel parti mekanı diyebiliriz. Mekanist'e ve Sırçacı14'e bu güzel akşam için teşekkürler.

Adres: Yeniköy Mah. Köybaşı Cad. No:60 Yeniköy/İstanbul

Tel: 0 212 2995016


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0