24 Eylül 2013 Salı

Hazal Kaya'nın yeni dizisi 'A.Ş.K' başlıyor!


Dün akşam saat 19:00'da Etiler'de TBWA ajansı salonunda Hürriyet Bumerang üyesi blog yazarları olarak yarın akşam Kanal D'de başlayacak A.Ş.K adlı dizinin ön gösteriminde buluştuk. Geçtiğimiz hafta da 'Kayıp' dizisini ilk izleyenlerden olmuştuk. 
Kanal D Kurumsal İletişim Direktörü Özlem Asmaz'ın yanı sıra, 'A.Ş.K' dizisi senaristlerinden Serdar Soydan, dizinin yapımcısı Faruk Turgut ve Doğan Tv Holding Ceo'su İrfan Şahin de bizimleydi. 
Tam bir sinema filmi tadında gösterim oldu. Patlamış mısırlarımız yanımızda rahat koltuklara kurularak soluksuz bir dizi keyfi yaşadık. 


Dizinin konusuna gelecek olursak; Azra (Hazal Kaya) ve Kerem'in (Hakan Kurttaş) aşklarının vereceği sınavı göreceğiz aslında. İkilinin hayatlarına giren Azra'nın öğrencisi olan Şebnem (Aslı Tandoğan), zengin ama mutsuz, zamanında ölümcül bir hastalık atlatan ve yeniden hastalanan aslında çaresiz bir kız. 
Azra tenis hocası ve bir spor kulübünde ders veriyor. Sevgilisi Kerem'i de yüzme hocası olarak çalıştığı kulübe aldırıyor ve sonra Şebnem de Kerem'e aşık oluyor. 


Bir anda aşk üçgenine doğru sürükleniyor olaylar. Tanıtımlardan da anlamışsınızdır; Azra, Kerem'in maddi çıkmazlardan kurtuluşu olarak Şebnem'i kullanacak yani aşkını feda edecek. Aslında ikisi için de tek kurtuluş 'Şebnem' gözüküyor. Bundan sonra bence izlenirliliği en keyifli taraf aşkını feda eden Azra'nın kıskançlıkları ve tripleri olacak. İlk bölümde Kerem-Azra ikilisinin otobüsteki atışmaları ve parti sahnesinde Hazal Kaya'nın performansı güzeldi. Hazal Kaya önceki rollerinin aksine daha güçlü ayakları yere basan bir kadın rolünde olsa da dizideki 'sınıf farklılıkları' ve 'zenginlerin yaşantısına ilgi' gibi konular Feriha'yı akıllara getirmiyor değil. 



Aynı şekilde Şebnem'in annesi rolündeki Nebahat Çehre de Aşk-ı Memnu'nun Firdevs'ini unutamayanlara güçlü anne duruşuyla bir selam olacak. Kaan Urgancıoğlu'nun oynadığı 'Can' karakterinin de ileriki bölümlerde Azra ile bir yakınlaşması olabilir gibi geldi. 



İlk bölümün finaline doğru Büyükada'da geçen sahneler güzeldi. Şebnem'in nüks eden hastalığı, çaresizliği ve aşkı yaşayamadan ölüp gideceği korkusu Azra'yı da etkilemişti. Peki Azra aşkını kurtarmak için aşkını feda edebilecek miydi?

Notlar...
-Dizinin yönetmen koltuğunda 'Bir İstanbul Masalı' dizisinden hatırlayacağımız Ömür Atay var.
-Senariste direkt gidip dedim; 'Nereden esinlendiniz?' diye. Aslında yanlış bir soru yani bir öykü kurulurken tabiki roman, film hatta şarkılardan bile esinleniyorlar ama Serdar Soydan'ın dediğine göre 'Güvercinin Kanatları' adlı eseri bir çıkış noktası gibi düşünebiliriz. 
-Aşk üçgeni olmadan keyfi çıkmıyor dizilerin değil mi? Bir de illa ki zengin bir eve yokluk içinde çaresiz biri düşecek. Başta da belirttiğim gibi dizinin konu akışında kıskançlık ve entrika dozu ne kadar yüksek olursa o kadar keyifli olacak. 
-Borcunu isteyen mafya tipli tefeciler bu dizide de var ama o karakter de iyi bir oyuncuyla hayat bulmuş merak etmeyin.  
-Büyükada sahnelerinde Aslı Tandoğan'ın iyi oyunculuğuna fonda sürpriz bir şarkı da eşlik edecek şimdi ipucu vermeyeyim. Ayrıca dizinin müzikleri hoşuma gitti genel olarak. 
-Sonuç olarak Kanal D'nin flaş projelerinden biri daha başlıyor. Hikayesi ve oyuncularıyla reytingi garantiliyor yani daha fazla söze gerek yok. 


Dizinin yapım ve oyuncu kadrosu da şöyle;

Yapım                         :Gold Film
Yapımcı                      :Faruk Turgut
Yönetmen                   :Ömür Atay
Uygulayıcı Yapımcı       :Ahsen Tüzün
Senarist                      :Evren Şit, Serdar Soydan
Görüntü Yönetmeni      :Oktay Başpınar
Sanat Yönetmeni          :Zafer Kanyılmaz
Kostüm                       :Nilüfer Çamur
Oyuncular                    :Hazal Kaya (Azra), Aslı Tandoğan (Şebnem), Nebahat Çehre (Neslihan), Hakan Kurtaş (Kerem), Kaan Urgancıoğlu (Can),Tugay Mercan (Orhan), Elit İşcan (Semra), Sevtap Özaltun(Ece), Servet Pandur (Müzeyyen), Nihal Koldaş (Sırma), Güneş Emir(Melis), Osman Akça (Hasan), Gökay Müftüoğlu (Fırat), Erkan Can (Rıza),

Yayın Tarihi :25 Eylül Çarşamba/2013                                     
Yayın Saati : 20.00


2 Yorum

  1. Bugün izledim, berbat buldum. Hatta kişisel blogumda yazdım. Kanser hastası kız kanser oldum, diye anlatıyor, karşındaki Hazal Kaya'da tepki yok, donuk, buz gibi, insan bir a üzüldüm büyük geçmiş olsun filan der, Yok!Sonra aynı kız ama kanseri yendim iyileştim diyor, Hazal'da yine tepki yok, sevindim falan de, yok Clint Eastwood sanki ya da Mr. SPock'un dişi versiyonu! Androit gibi hastayım diyor tepki yok, iyileştim diyor tepki yok, ben böyle berbat oyuncu görmedim, böyle berbat senaryo da görmedim çünkü senaryoda geçmiş olsun filan gibi cümleler yok herhalde! Ayrıca daha ilk bölümden Hazal'ın planını izleyici tahmin ediyor en azından ben ettim: Kanser hastası kızla evlen diyecek sevgilisine ve paralara konacaklar..ha eğer Hazal Kaya ruhsuz, duygusuz, hissiz bir psikopatı canlandıracaksa o zaman belki normal bu yukarıda anlattığım hissiz halleri, bilemiyorum artık..:)

    YanıtlaSil
  2. Yeni yayın döneminde en iyi dizi sizce hangisi?: http://www.pollerman.com/kategoriler-tr/viewpoll/96-yeni-yay%C4%B1n-d%C3%B6neminde-en-iyi-dizi-sizce-hangisi/96-yeni-yay%C4%B1n-d%C3%B6neminde-en-iyi-dizi-sizce-hangisi.html#.Um2fZBCTp20.twitter

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0