13 Aralık 2013 Cuma

Ayla Algan ile Oyunculuk Atölyesi


Hayatımda aldığım ani kararlardan biri. Hep böyle olur. Bir şeye kesin karar verdim mi hemen gider uygularım. Onlardan biri. Ayla Algan ile oyunculuk atölyesine gittim. Ekim ayında başlayan ve iki ay süren eğitimim geçtiğimiz günlerde sona erdi. Büyük bir ustadan ders almak hem keyifli hem de benim için çok faydalıydı. 

Daha 'rahat' olma adına yaptığım çalışmalardan biriydi. Daha önce çok reklam görüşmesine gitmiştim, klipte bile oynamıştım ama işin teknik kısmı biraz eksikti. Ayla Algan ile olan eğitimde de kamera önü oyunculuğunun yanı sıra Alper Yakıcı'dan diksiyon dersleri aldım. Tam da diş teli taktığım bu dönemde araya bu eğitimi de sıkıştırdım güzel oldu:)

Dersler güzel geçti. Bunda benimle birlikte aynı grupta yer alan iyi anlaştığım ve uyumlu olduğumuz diğer dokuz arkadaşın da etkisi var. 

Oyunculuk çok garip. Biraz şizofrenik bir olay. Özellikle bir role girmek benim gibi çoğu şeyi ciddiye alan gerçekçi biri için başta zor oldu. İlk günler 'Ne yapıyorum ben ya?' falan dedim. Sonunda hayatta 'mış' gibi yapmak ya da örneğin olmayan şeyi 'uydurma' gibi konularda var olan eksikliğimi bu dersler sayesinde gidermeye başladım. Uydurmak belki biraz 'doğaçlamak' ya da tam anlamıyla 'rahat' olmak. Hayatta çok sabit ve ciddi değil de biraz esnek olma adına bu tarz dersleri bence herkes almalı. Ayla Hoca ile eğitim bitti ama şimdilerde aynı grup Mehmet Selçuk Bilge'den doğaçlama dersleri alıyoruz. Eric Morris metodu 'Rol yapmadan olmak' konusu da ilgi çekici. Dersler kendinizi daha iyi tanımanızı ya da hangi konularda kendinizi kısıtladığınızı gösteriyor.

İlgilenenler için adres: http://www.aylaalgan.com.tr/dizi_reklam.htm

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0