25 Aralık 2013 Çarşamba

Tavsiye | Kim Korkar Hain Kurttan

Pazartesi akşamı Moda'daki Oyun Atölyesi'nde güzel bir tiyatro oyunu izledim. Oyunda yer alan isimlerden biri arkadaşım Nilperi olunca ben de özel davetli olarak oyunu en önlerden ve ilk izleyenlerden oldum:) 

Ne zamandır tiyatroya gitmiyordum ve bu iyi oldu. Oyunun adı 'Kim Korkar Hain Kurttan'. Bu akşam prömiyer yapacak olan üç perdelik oyunda Zerrin Tekindor, Tardu Flordun, Şükrü Özyıldız ve Nilperi Şahinkaya yer alıyor. 

Konusu, Edward Albee'nin 1962'de yazdığı klasik bir eser olmasına karşın bu dönemde de ilgi çekecek bir hikaye. Kısaca özetlersem; Orta yaşlı Martha ve George'un bir fakülte partisinden sonra evlerine Nick ve karısı Honey misafir oluyor. İkilinin çatışmalarına bu genç çift de dahil olunca ortalık karışıyor, eski defterler açılıyor. 

En sevilen oyuncular aynı sahnede

Oyunculuklara gelecek olursak; zaten hepsi sevdiğim isimler. Tardu Flordun sahnede devleşiyor, sizi alıp direkt olayın içine sokuyor. Zerrin Tekindor'u hele belki de 'hiç öyle görmedim!' diyeceğiniz kadar genç (ekrandakinden daha iyi), dinamik, şaşırtıcı. 
Nilperi ve Şükrü de oyunculuklarıyla göz dolduruyorlar. Başta Şükrü biraz heyecanlı gibi geldiyse de sonra iyice açıldılar. 
Sahnede alkolün de etkisiyle sabaha kadar süren bir didişme seansı izliyoruz. Güldürürken hüzünlendiren, sakinken bir anda deliren tempolu bir oyun.


Oyunda dekor, kostüm, müzikler ve koreografi da gayet iyiydi. Öyle ki dans sahneleri falan çok doğal kurgulanmıştı. Genç yönetmen Hira Tekindor'u da tebrik etmek gerek. 

Bu ara ne izlesem diye düşünenlere bu oyunu şiddetle tavsiye ediyorum. 

Nilperi'yi ben ve birçok arkadaşı izlemeye gelmişti. Hatıra fotoğrafını unutmadık:)

2 Yorum

  1. Merak ettiğim bir oyun bu. Fırsat bulursam gitmek istiyorum mutlaka. Teşekkürler paylaşım için. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pişman olmazsın bu ara tiyatroya gidilecekse işte o görülecek oyunlardan biri bu olmalı;)

      Sil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0