31 Aralık 2013 Salı

Bu filmde ‘Senin Hikayen’ var


Cuma sabahı vizyona giren ‘Senin Hikayen’ filmini Etiler Hillside Wings Cinecity’de aralarında gazeteci Ertuğrul Özkök, İclal Aydın ve Nilgün Belgün gibi ünlü isimlerin de olduğu bir grupla özel gösterimde izledim.

Filmde konusu şöyle; birbirlerini seven Esra ve Hakan’ın çocuk sahibi olma süreci. Kararsızlıkları, gelgitleri, tatlı çatışmaları. Bu rolleri canlandıran Timuçin Esen ve Selma Ergeç çok uyumlu bir çift olmuşlar.

Klasik Türk aile yapısının dışında şehirli, modern ve genç bir çift izliyoruz filmde. Gelin-kaynana çatışması da yok. Tam tersi torununa en az annesi kadar bağlı bir fedakar ve sevecen bir babaaanne var filmde. Biraz kontrolcü.


Hakan’ın torun isteyen annesi rolündeki Nevra Serezli’nin oyunculuğu  mükemmeldi. Film bittikten sonra gözler onu aradı yani çoğu kişi ona sarılmak ve tebrik etmek istedi.

Özellikle yeni evli çiftler ve çocuk sahibi olma konusunda kararsız kalan aileler bu filmi izlesin. Anne, baba ve çocuk. Her şey var filmde. Tam bir aile filmi. Aile olmak, doğum ve ölüm konuları üzerinde düşündürtüyor. Hem güldürüyor hem de hüzünlendiriyor.

Alışmışız kötü olaylara hep bir aksilik bekliyor, hep ani bir şey olsun diyorsunuz. Bu filmin özelliği de bu sanırım yani olağan durumlar içerisinde bile sizi sıkmıyor, duygu karmaşası yaşatıyor.

Hikayenin ve oyunculukların baştan sona samimi oluşu filmi özel kılıyor.

Filmde Cem Adrian’ın seslendirdiği ‘Ben Seni Çok Sevdim’ şarkısı da çok beğenildi.


Çıkışta filmin senaristi ve yönetmeni Tolga Örnek ile tanışıp konuştuk. Filmin kritiğini yaptık. Kendi hayatından çok şey katmış filme.

Siz de büyük mesajlar içermeyen, samimi bir aile filmi izlemek isterseniz bu filmi kaçırmayın.

Fragman : http://www.youtube.com/watch?v=P3bfwV5RbvA




0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0