1 Mayıs 2013 Çarşamba

Açık büfe tarzı festival '101 Lezzet'


MasterCard'ın ana sponsor olduğu, Time Out İstanbul dergisi ve Mekanist organizasyonu olan '101 Lezzet' için pazar günü Ortaköy Esma Sultan Yalısı'ndaydım. Birçok markanın lezzetini bir arada bulacağımdan ortama karnım aç gitmeye şartlandım. Saat 13:00'ta başlayacak festivale akşam üstüne doğru gidince tabi stantlarda yemekler azalmaya başlamıştı. 

İlk gözlemlerim; Vakko Çikolata standı'nda azıcık çikolata kalmış, CookShop'un poşette verdiği puding hediye stokları tükenmişti. Çapamarka'nın Cahide'si uzun şamdanlı bir masa konseptiyle yiyecek servisi yapıyordu. Her şey dahil otellerin açık büfesinde hani her şeyden alır sonra ne yediğinizi anlamazsınız ya durum aynı o hesaptı. 
 Ben de festival bitimine yaklaşırken gördüğüm her stantta bir tadım aktivitesi gerçekleştirdim. Örneğin; normalde balık sevmem ama Cibalıkapı Balıkçısı'nın standına dizilen soslu mezeli şeyleri ne olduğuna bakmadan yiyip geçtim. (balık turşusuymuş)


Arkadaşlarım benden de geç gelip, 'hani ne bu şimdi?' deyip yiyecek aramaya başladılar. 
Tuborg, Leffe, Corona, Guinness gibi birçok bira markası arasında rekabet yaşandı. Belçika birası olan Leffe'yi de ilk kez denedim. Ayrıca Doluca, Urla, Bellini ve Gali gibi pek çok şarap markası da festivalde vardı. 


Gün boyu devam eden festival, Lucca desteği ile gerçekleşen ve Lounge Fm müzikleri  ile renklenen eğlenceli bir partiyle son buldu. Bar üstüne dansçıların gelmesiyle daha da hareketlenen gecede ikramlar hız kesmedi. Her partide muhakkak var olan 'Tektekçi' shot'ları da geceyi iyice ateşledi. Güzel bir organizasyondu. Etkinlik seneye tekrar gerçekleşirse size tavsiyem; kahvaltı bile etmeden çıkıp ortama açılış saatinde gitmeniz. Anca öyle hakkını verirsiniz. 

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0