4 Mayıs 2013 Cumartesi

Nasıl Belieber* oldum?


İTÜ Ayazağa durağında perşembe günü akşamüstü bana Justin bileti getirecek arkadaşı bekliyorum.
Bana biletini verecek olan arkadaşımın 'Gidip görmen lazım bieber ne, belieber ne' ısrarlarına dayanamayıp saat 20:00'de İTÜ girişinde beklemeye başladım. 
Etrafta 20 TL'ye tişörtler, şapkalar, saç bantları, posterler satılmaktaydı.
 Hava serinleyince çaresizlikten içime Justin tişörtü alıp giydim. Bir baktım alkış kıyamet. Blieber kızlar tişörtümü giyerken 'bravo, bravo' diye beni alkışlamaya başladılar. Görünüşümle onların dahil olduğu gruba katılmıştım. Konser sırasında acaba o ruha da eşlik edebilecek miydim?

Konser başlamadan önce Justin tişörtümle maksimum 15-16 yaşlarındaki kalabalığa selam verdim. Çocuklar stad çimlerine döşenen malzemeyi yapboz gibi söküp üst üste koyarak kule yapmışlardı. Konseri herkes o taşlara çıkıp izledi. 



Konser çılgın bir ayinden farksızdı. Çığlıkların bu kadar keskin olacağını bilsem kulaklık takardım.


Bieber fanları arasında ağzımdan tek çıkan cümle 'I love you Justin' olmalıydı aksi halde dikkat çekebilirdim. Çünkü durmadan bu cümle tekrarlanıyor, çocuklar ellerini havaya kaldırıp kalp şekli yapıyordu. 




Sahneye birşeyler fırlatılmaya devam edilirse Justin'in sahneye çıkmayacağına dair bir anons yapıldı. Konser başlamadan da Selena adlı bir kızın ablasını aradığı anonsu yapıldı. Bayağı kalabalıktı. Annesi ya da babasıyla konsere gelenler çoğunluktaydı.

2750 TL ödeyerek Justin ile fotoğraf çektiren kızlardan biri
Justin sahneye bir kızı çıkarınca ağlayanların sayısı daha da arttı. Konser girişinde bir annenin kızına şöyle bağırdığını duydum; 'Ne ağlıyorsun be, çok mu önemli biri', kızı da ağlayarak cevap veriyor; 'Evet çok önemli'.

Kısa kısa...
-Justin hiç değilse dans ediyor o yüzden konser sıkmıyor. Arada çocukluk görüntülerini ekrana yansıttılar. Ben de çoğu benden 10 yaş küçük kitleyle konseri izlediğimden ilkokul yıllarıma şöyle bir geri gittim. Hayatım boyunca birinin çılgın fan'ı olmadığımı farkettim. 

-Yanımda konseri izleyen kızların çığlıklarının değişen melodisini dinlemek ve bir tanesinin heyecandan tırnak kemirişini görmek de ilginçti. 

-'As long as you love me' ve 'baby baby' gibi önceden duyduğum şarkıları söyledi. Baby'i en son söyledi. Belieberlar alandan sitemkar ayrıldılar ama sonuçta onunla aynı havayı soludukları ve aynı gökyüzüne baktıkları için mutluydular. 

Justin'den kalan negatif anılar: Geldiğinde pasaport kontrolünü polisi kendi aracına getirerek yaptırtması, dönüşte de aynı şekilde davranınca polis tarafından uyarılması, havaalanında kendisini bekleyen kıza bir 'hi' bile dememesi, sahneye 2 saat rötarlı çıkması.

Çıkardığım sonuç: Bieber fan analizlerim bu kadar. Olayın sosyolojik araştırmasını yapmaya kalksak buraya sığmaz herhalde. Dünya gençliğini peşinden sürekleyen bu 94'lü gencin ileriki yıllarda ne olacağını zaman gösterecek. Fazlasıyla erken gelen büyük şöhretin yükünü zararsız taşıması dileğiyle...

*Justin Bieber fanlarına verilen isim

5 Yorum

  1. Bu çocuğun benimle yaşıt olması çok sinir bozucu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben daha ufak sanıyordum büyümüş artık:)

      Sil
  2. Bugün Justinci kızların konser öncesi röportajlarını izledikten sonra anladım durumun vehametini.. Bu arada Biiibır tshirtlü bir fotonu koysaydın güzel olurdu :)T.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok esprisi yapıldı o tişörtün özellikle fotoğraf çekilmedim:)

      Sil
  3. canım benim güzel yorumun için geç de olsa teşekkür ederim.
    sevgiler cnm öperm

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0