12 Mayıs 2013 Pazar

Karaköy'de Eliya Stein sergisi



Tarihi semt Karaköy'de geçtiğimiz ay bir sergi açılışı partisine gitmiştim. Fenerbahçe-Benfica derbi maçına denk gelen bir günde olduğu için sergi gece yarısından sonra hareketlenmişti. 


 Rengarenk tabloların sergilendiği yer ise Suma Han (Yanıkkapı Sokak, Bankalar Caddesi) salaş depo gibi bir yer ama, tam bu tarz sanatsal çalışmalar ve sergi açılışları için ideal parti mekanı bence. New York'tan buralara kadar gelen Amerikalı genç ressam Eliya Stein, özenle seçtiği 25 eserini bu sergide görücüye çıkardı. ‘’Chronostasis’’ isimli, serginin küratörlüğünü Bilgi Üniversitesi Sinema Bölümü mezunu, Itır Dabaz üstlendi.


Serginin adı olan 'Chronostasis' kelime anlamı olarak hızlı bir bakışın ve göz hareketinin zihinde yarattığı etkinin illüzyonu demekmiş. 


Yağlı boya ve akrilik tabloları üzerindeki hızlı ve orjinal çalışma şeklini, boyama tekniği ile birleştiren genç sanatçının çalışmalarında o bahsettiğim ilüzyon etkisi ve deneysellik var. Tabi sonuçta resimleri yorumlayıp farklı anlamlar çıkarmak izleyiciye kalmış. Renkleri hoşuma giden ve girişte yer alan en büyük tablo önünde fotoğraf çektirmeyi unutmadım. (bkz. üstte)





0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0