18 Mayıs 2013 Cumartesi

Etiler'de Lezzet Durağı P.F. Chang's

 Perşembe akşamı Mekanist davetiyle Çin mutfağından örnekler sunan şık bir restoranta yemeğe gittim. Bu restoran, merkezi Amerika'da bulunan China Bistro markası; P.F. Chang's. 

Restoran, Etiler Nispetiye Caddesi'nde açıldığı günden bu yana her daim ilgi görmüş. Yemekte sohbet etme fırsatı bulduğumuz P.F. Chang's Türkiye İşletme Müdürü Baran Ayla, rezervasyon sistemi de uyguladıklarını ve bir ara ünlü futbolcuların, hatta kendi akrabası olan kişilerin bile yemek için sırada beklediklerini anlattı. 


Yemeğe katılanlar arasında ünlü şef Batuhan Piatti ve Hecha genel müdürü Yağız İzgül de vardı. Mekanist CEO'su Alper Tekin de daha sonra aramıza katıldı. 



En güzel anlardan biri de yemek sonrası tatlı faslı tabiki. 
Banana spring rolls ve Great Wall of China süperdi. 


Notlar...

Dynamite Shrimp
-Başlangıçta martini kadehinde gelen karidesler (Dynamite Shrimp) çok iyiydi. Tatlı bir sos var içinde. Karidesler bile yurt dışından geliyormuş çünkü ülkemizdekiler bu kadar iri değil. 

-İçecek olarak Agave Margharita tercih ettim. PFChangs'in en ünlü öğeleri soslarıymış ama hepsini denemedim. Etlerin arasındaki acı biberlere dikkat etmemizi söylediler. 

-Mekanın internet sitesinde menü fiyatlarının yazması dikkatimi çekti. Genelde bu tür restoranların pek tercih etmeyeceği bir tarz. Fiyatlar porsiyonlara bakılırsa gayet makul. Yani dört kişilik bir grubun hepsini iki kişilik bir yemek doyurmaya yeter. 

-Mutfaklarında titizlikle çalışılıyor. Ölçüler yurt dışı standartlarında inch. ölçü birimleriyle hesaplanıyor. Bir ufak biberin bile ne kadar büyüklükte kesileceği belli. 

-Labaratuar gibi geniş mutfakları varmış yani mini fabrika gibi çalışıyorlar. Yemek yediğimiz kısmın altında bir o kadar daha bölümde hazırlıklar yapılıyordu. 

-PFChangs'in işletme müdürü Baran Bey bu ara zararlı olduğu konuşulan Çin tuzu adlı katkı maddesini yemeklerde kullanmadıklarını da ek olarak belirtti. 

-Bu lezzetli akşam için Mekanist ekibine ve PF Chang's işletmesine çok teşekkürler. 

0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0