16 Ekim 2013 Çarşamba

Alkol yasakları etkili oluyor mu?


Tartışmalara yol açan içki yasaklarını delmenin türlü yolları bulunmuş bile. Bildiğiniz gibi saat 22:00-06:00 arası alkollü içkilerin perakende satışı artık yapılamıyor. 

Geçen ay yürürlülüğe giren bu düzenleme, tekelcilere, büfecilere  vs. büyük darbe vurdu. 
Bir arkadaşım geçenlerde Beşiktaş'ta başından geçen bir olayı anlattı. Bir arkadaş toplanmasında evdeki içki stokları bitince saat 23 gibi evlerinin yakınındaki tekel-kuruyemişçi dükkanına gitmişler. Kasadaki adam 'Bak dışarda da kameralar var. Artık kontrol sıkı. Bu saatte içki satışı kesinlikle yapamıyoruz' demiş. O sırada sigara alan bir diğer müşteri 'Fulya'da bir yer var valla orası satış yapıyor.' tavsiyesinde bulunmuş. 

Arkadaşım gece vakti Beşiktaş'tan Fulya'ya gidemeyeceğini bildiğinden o marketi telefonla aramış ama sadece içki için 'eve servis' olayını reddetmiş o bahsedilen yer. Arkadaş, karanlık sokakta eli boş yani içkisiz çaresiz şekilde eve dönerken rastgele sokaktan geçen bir gence 'burada içki alabileceğim yer var mı?' diye sormuş. Genç de demesin mi; 'benim yurt dışından getirdiğim özel bir içki var evde. Onu hediye edecektim birine madem çaresizsin sana standart satış fiyatına vereyim' demiş. 

Konuştukları yerin yakınında oturan genç hemen oturduğu apartmana girip, elinde şişeyle geri dönmüş. Hem de tam istedikleri gibi bir şarapla. Marketten alacakları fiyata hem de daha iyisini sokakta geçen kişiden temin etmişler. 

Size bu olayı anlattım. Ne kadar yasak gelirse gelsin bizim milletimiz bir yolunu buluyor ve istediğine ulaşıyor. Zaten çoğu uyanık esnaf özellikle milli maç zamanlarında zarar etmemek için 30-40 bin lira ceza riskini göze alacak duruma gelmiş. 


0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0