12 Ekim 2013 Cumartesi

Tarzını Seç: Sakal vs Bıyık

saat yönünün tersine (yazdan-kışa) sakallarda uzunluk artıyor
 Sakallar, yaşayışınıza, yüz şeklinize hatta milliyetinize göre şekil alıyor. Benimkiler yazdan kışa doğru uzunluğunu arttırıyor. Geçtiğimiz yaz Philips Erkek Bakım Setleri ile tanıştığımdan beri sakallarımdaki fazlalıkları almak için Philips Multigroom kullanıyorum. 

Bıyıklar ise kahvaltı ederken, sporda, barda, alışverişte; kahve fincanınızdan bir yudum almadan önce... Kısacası hayatın her anında size eşlik ediyor. Bu yüzden gururla taşımalısınız. 

Bıyık denildiğinde bir dönem sadece Türk kültürü ve tarzıyla özdeşleşen bir unsur olduğu düşünülürdü fakat artık dünyada erkeğin yüzünde her daim moda olan bir unsur. Kaytan, pala, badem ve burma gibi pek çok çeşidi var. İnsan karakteriyle de özdeşleşen bir durumu var bıyığın. 

Sürrealist ressam Salvador Dali kendine özgü gidon bıyık modeliyle dikkat çekermiş. Bilirsiniz vahşi batı filmlerinde kötü adamlar planlarını uygulamaya koymadan önce düşünürken parmaklarını bıyıkları üzerinde gezdirirlerdi. 

Notlar...

-Bazı bıyık modelleri tarihe adını yazmış kişilerin ismiyle bütünleşmiş. Aşağıdaki çizimlere bakın göreceksiniz.


-Her yıl kasım ayında dünyada bıyık uzatma etkinliği düzenleniyormuş. Linki: Movember.com Amaç kanser gibi birçok hastalığa dikkat çekmekmiş. Hipster sembolü  yani uçları yukarı doğru kıvrılan ince bıyıklar bu etkinliğe ilham vermiş. 

-Bıyık uzatmanın da sakal uzunluğu ile bir ilgisi var. Yani orantılı ve dengeli olmalı. Kendine bu konularda güveniyorsan #HerGüneYeniBirSen hashtag’i ile bu bayramın en tarz sakal-bıyık modelini Twitter'da paylaş, Philips Multigroom Erkek Bakım Seti senin olsun!



-Size fikir olması açısından yüzde uygulanabilecek tüm genel sakal-bıyık tarzlarını içeren bir tipografi paylaşıyorum. 





0 Yorum

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0