2 Şubat 2014 Pazar

The Grand Tarabya’da rahat bir gün


Geçtiğimiz cuma günü, şehrin karmaşasından uzaklaşıp, Tarabya Otel’ine 705 numaralı odama yerleştim ve bir gün boyunca güzel bir tatilin tadını çıkardım.
Blogumun adı gibi tamamen ‘rahat’ bir konaklama keyfi oldu:)


2006’da Bayraktarlar Holding tarafından mülkiyeti ve isim hakkı alınan The Grand Tarabya, yenilenen yüzüyle geçtiğimiz yıldan itibaren misafirlerini ağırlamaya başladı. Yetkililerin anlattığına göre sadece otoparkın yapılması bile aylarca sürmüş. Tarabya koyu’na ve Boğaz manzarası’na bakan oval yapıdaki dış mimarisi bu oteli farklı kılıyor. Daha önce 1964’te hizmete açılan bu otel, tarihi yapıya uygun olarak yeniden restore edildi. Zamanında burada yüzlerce yeşilçam filmi çekilmiş. Otelde kaldığım sürede eşsiz güzellikteki manzaraya karşı sanki İstanbul dışında bambaşka bir şehir ve ülkedeymişim gibi hissettim.

  
Otelin Halkla İlişkiler Koordinatörü Gülüm Baş’ın karşılaması ve oteli tanıtmasıyla başlayan günüm, R.E.A.D Cafe&Bakery’de keyifli bir öğle yemeği ile devam etti. Kafenin renkli dekorasyonu kitaplardan oluşuyor. Ana yemeğin gelmesini beklerken raflardaki kitapları alıp inceledim.  Havuçlu kek ve latte ile kapanışı yaptım.


Öğleden sonra Therapia Spa’da sauna, buhar ve havuz keyfi yaptım. Kapalı havuzda yüzdüm. Boğaz manzaralı ve 4500 m2’lik bir spa burası. Tarabya kelimesi aslında Therapia sözcüğünden geliyormuş.


Akşam Limani Balık’ta şarap eşliğinde lezzetli deniz ürünlerinin tadını çıkardım. Deniz ürünlü kokoreç ve mezeler de güzeldi. Balık olarak çupra tercih ettim.

Limani'nin dekorasyonunda duvardaki balık pulları ve tavandaki balık kılçığı şekli dikkat çekiyor. 
Kısa kısa notlar…

-Fotoğraflar fazla söze gerek bırakmıyor ama bilin odada banyo küvetinden bile deniz manzarasını görebiliyorsunuz. 
Hamam sonrası odada 'selfie' pozu çalışmam
-Therapia Spa’da ekstradan Bali’li bir uzman terapist hamamda bana kese yaptı. İlk hamam deneyimimdi gerçekten çok rahatlatıcı oldu.

-Otelin spor merkezi 7/24 açık. Otelde konaklamasınız bile dışarıdan üye olabiliyorsunuz.

-Otel 1960’lı yıllardaki geleneksel akşamüstü çay saati geleneğini T Lounge bölümünde yeniden yaşatıyor. Çeşitli çaylar, özel kahveler ve pastane ürünleri tavsiye edilir.

-İkinci katta manzaraya karşı içkinizi yudumlayabileceğiniz Diba Bar var.

-Otelin 1280m2’lik balo salonunun yanı sıra, özellikle şirketlerin özel partileri için ideal bir Panorama salonu var. Geçenlerde günaydın gazetesi burada parti vermiş.
Kimler Kalıyor?

Otele daha önce 80’li yıllarda gelen bir Kuveyt’li turistle konuştum. Yıllar sonra yeniden bu otele gelmekten mutlu olduğunu söyledi.
Turistler var. İş için İstanbul’a gelenler... İş seyahatine çıkan Türkler var ya da İstanbul’da yaşayıp spa’da dinlenen var. Daha ne olsun, İstanbul’da size tatil havası yaşatacak tek otel burası bence. 



Ertesi gün açık büfe kahvaltının ardından odama çıkıp toparlandım ve manzaraya son bir kez baktım. Bu güzel gün için The Grand Tarabya Oteli’ne ve organizasyon için Hürriyet Bumerang’a teşekkürler.

Not: Otel, ‘Sevgililer Günü’ için Romance Paketi ve The Grand Romance Paketi olmak üzere iki ayrı konaklama seçeneği hazırlamış.

Bilgi ve rezervasyon için:

0212 363 33 00


5 Yorum

  1. ayıp yaaa insan bizi de çağırır :P

    şaka bir yana güzel bir tanıtım yazısı olmuş.. odanın da fotoğrafları olaymış daha da iyi olabilirmiş diye düşündüm ama çok da önemli değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fotoğraf çekmeye odaklanırsam anın tadını çıkaramıyorum o yüzden daha çok kişisel fotoğraflar koydum yani odaların ve manzaranın detaylarını merak eden otel sitesine bakar artık:)

      Sil
  2. Sevgilimin evlilik yıldönümü kutlaması için bu otelde konaklamıştık. Muazzam bir manzarası, süper ötesi bir kahvaltısı vardı. Küvetten manzara olayı da şahaneydi, tadını çıkarmış biri olarak rahatça söyleyebilirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen o manzara insana huzur veriyor İstanbul içinde bir cennet.

      Sil
  3. Güzel bir yazı olmuş gerçekten :) Tekrar gitmek istedimmmm :) Sevgiler..

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0