29 Ocak 2009 Perşembe

Açık kimlik..

Gazeteye haber olmam demek kimliğimi beni okuyanlara(özellikle blogger'lara) açıklamam demekti..Bu yüzden birkaç gün önceden "kimliğimi açıklayacağım" diye bir yazı yazmıştım..Kimliğimi bu şekilde-haber olarak-açıklayacağımı da kimse düşünmemişti..Ertesi gün "gazetede haber oldum" başlıklı bir girdi yayınlayınca şok ettim milleti:)
Bugün baktım da,kendimle ilgili çok şey yazmadığımı farkettim sayfama..Duyduğum ya da tanıklık ettiğim olayları yazmışım daha çok..(özellikle melis'in yaşamı ilgi çekince devamını getirdim)
Biraz kendimden bahsetmek yerine şöyle ısınana kadar, bir yazar havasında çıktığım(masada defterim..) dönem başında çekilmiş bir fotomu paylaşıyorum sizle..
Fotoğraf çekmeyi seven biri olarak çektiğim fotoğrafları da koyarım artık buraya:)

12 Yorum

  1. Selamlar Adaşım.. Yazılarınızın bir kısmını okuma fırsatım oldu.. Sizi izlerken bir zamanlar bizimde geçtiğimiz o yaşlar gözümün önünde geçti.. Tabiki çok başarılı buluyor ve devamını diliyorum..Tebrikler..Sayfanı izlemeye aldım..
    Fıkra arşivimi karıştırırsan 850 civarında, bizimkisi de böyle bir hobi işte..

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler,saygılar..

    YanıtlaSil
  3. Bir iki defadır gidip geldim bloguna. 3-5 gün önce kendi bloguma da yazdım, kişisel blogları fazla okumuyorum, ayrıca yorum yazma adetim de yok.

    Ancak senin blog olayına verdiğin bu önemi ve başından geçen Hürriyet gazetesi olayının senin üzerinde bıraktığı etkiyi görünce, üstüme vazife olmasa da yazayım dedim. Çünkü birilerinin krala çıplak olduğunu söylemesi gerekiyor.

    Bir de anladığım kadarı ile sen bu işi sürdürmeye niyetlisin. Madem öyle, blog yazmaya verdiğin önemi de saygıyla karşılayıp sana ve bloguna dışardan bakan bir kişi olarak söyleyeceklerim olacak.

    Biraz ağır gibi gelebilir, ancak amacım seni tatlı uykundan uyandırıp, gerçekleri görmeni sağlamak.

    1. nokta
    İnternet ve blog dünyasında bir yerlere gelmek istiyorsan Hürriyet, milliyet, sabah gibi kuruluşların sana sağlayacağı avantaların peşinde koşma. Çünkü blog camiasında bu gibi kurumların köpek boku kadar değeri yok. Hoş etable olmuş medyaya uluslararası anlamda baktığımızda da değerleri yok, sırf internet gençliği ve blog camiası gözünde değil yani...

    O yüzden Hürriyet'de çıkmış olman yalnızca hoş bir anı olarak kalabilir sende. Orayı ciddiye alan olsaydı bugün zaten ziyaretçi rekorları kırıyordun... Tahminim oradan gelen belki geçici olarak aldığın 100 - 200 kişi günlük trafiktir. Kaldı ki onu da önümüzdeki günlerde göremeyeceksin.
    Bu konuyu hallettik umarım...

    2. Blog dünyasında kalıcı olmak istiyorsan yapman gerekenlerden biri de nişini belirlemek. İlgini çeken ve kendini iyi kötü otorite saydığın bir konuda blog yazmanı tavsiye ederim. Yarışmacı güvercin yetiştirmekten tut, bahçe sulama sistemlerine kadar hangi konuda olursa olsun. Yapabileceğin en büyük yanlışlardan biri günlük hayatından bahsetmek olacaktır. Şu an yaptığın gibi.

    Kaldı ki günlük hayatından bahsedip okunan, kaliteli bir bloga sahip olabilmen için Ali, Veli,Ayşe, Mehmet'den farklı yaşanmışlıklara sahip olman gerekir. İnsanın ve toplumun tabiatı 18 yaşındaki bir insanı ilginç kılacak birşeyi maalesef sunmuyor. Bir Mozart veya Lionel Messi olmadığın sürece 18 yıldır yaşadıklarının ilgi çeken bir tarafı olmaz pek. Bu da tamam mı? Neymiş? Niş belirliyoruz ve yaşantımıza alçak gönüllü bir pencereden bakmayı öğreniyoruz...

    3 - Özellikle bu alçakgönüllülük olayı üzerine çalışman gerktiğini düşünüyorum. Blog yazmak konusunda verdiğin öğütler, dövüşme tekniklerin falan bende buna ihtiyacın olduğu hissi uyandırıyor.

    Alçakgönüllü olabilmek için ilkönce kendi yaptığın işe objektif ve eleştirsel bir gözle bakmayı öğrenmelisin.

    İlk olarak Hürriyet bulutundan bir in. Değişik blogları gez, incele...

    3- Twitter olayına girmen olumlu. Tekniği takip edip uyguluyorsun. Bu iştahını takdir etmek lazım.

    Yalnız bir nokta var. Blogun içeriği kadar sunumu da önemli. O yüzden işin estetik tarafını küçümseme. Blogunun şu anki teması tam bir felaket. Gerçi blogspot bloglarının ortak sorunu bu biraz.

    Yapacağın iş, paraya kıyıp bir webhotel de adam gibi bir wordpress blog açman. Ancak o harcamaları yapmadan önce, yazar olarak kendini biraz daha bilemen gerekiyor.

    Buralarda karala işte... Zaten yapıyorsun da bunu. Ama abartma olayı... Kendini yetiştirip, aşklar yaşadığında, bir işe girdiğinde , bir işten kovulduğunda, grup seks yaptığında, kansere çare bulduğunda yazmaya başla asıl blogunu.

    Ama ilk yapman gereken o havalandığın yerden biraz inmen... Haa okuduğun okulda Hürriyet'de çıktın diye sana elleticek birkaç hatun bulursan da ne ala, fırsatı kaçırma. Ama cool takıl biraz. Böyle çok böbürlenince cool olmuyor insan...

    Başarılar blog hayatında... Bir daha ziyaret ettiğimde bu yazdıklarmın en az bir veya iki tanesini uygulamış olarak görmek istiyorum seni. Hadi bakayım...

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkür ederim 5posta..ilgiyle okudum tavsiyelerini..çok teşekkürler..önem verip bu kadar uzun bir yorum atman bile bana ifadelerindeki ağırlık ve hafif aşağılamayı hissettirmedi..

    YanıtlaSil
  5. CEVABIM:Hiçbir avantajın peşinde koşmuyorum..Aynen söylediğin gibi güzel bir anı oldu benim için..O günkü kadar olmasa da yine de sayfama giren yeni ziyaretçiler oluyor çok şükür..Normalda kişisel blogları okumayan siz bile bana yorum atmışsınız..Şeref duydum..

    CEVAP-2:Neler yaşadığımı bilmen mümkün değil..İnsanlara hangi tür şeylerin ilginç geldiğini biliyormuşum ki gazeteye haber oldum...Sıradan hayatlardan bahsetmek yanlış seçim olabilir ama benim hayatım sandığından daha ilginç emin ol..Benim tarzım bu..Olaylar karşısında yaşadığım duyguların blogu bu..Konusu belli..Biraz paparazzi havası,biraz kişisel günce..Benim yaşımda birinden de otorite sayılacağım bir alanda yazmamı bekleyemezsin..Anca yıllar sonra..


    CEVAP-3:Bulutlar üstünde değilim..Son yazılarımda ukala-çok bilmiş bir hava sezinlemen doğal..Öle olduğunu biliyorum ve kendimi eleştiriyorum,kendimi bilerek öle yazdım..Blog alemindeki çok sayfayı inceledim,gezdim..Hala da geziyorum..Blog yazma konusunda tavsiye verecek konumda olmadığımı biliyorum zaten..Mutlu bir olay yaşamışım-bir anı oldu benim için bırakta tadını çıkarayım..


    CEVAP-4:Temam felaket biliyorum..Bu beğenmediğin tema kimsede yok. uzun araştırmalar sonucunda kendi keşfim olan bir dizayn bu.Blogspotta bu kadar oluyor..Öğreneceğim çok şey var;tema tasarım-reklam yerleştirme konularında bilginizi almak isterim..

    Alçakgönüllü olmamı söyleyen size bir yanıt olsun bu yazı..Tavsiyelerinizin devamını bekliyorum..Beni havaya soktuğunu düşündüğünüz olayı da bir daha asla tekrarlamayacağımı belirtiyorumNOKTA

    YanıtlaSil
  6. sen pek eleştiriye gelemiyorsun aslında ama haklı biraz bu arkadaş:)

    YanıtlaSil
  7. "bidosttt,sen olmasan beni kim eleştirecek!" demiştim sana geçenlerde..aynen tekrarlıyorum..çok sağol..bak senin gibi düşünenler de varmış,sevindim senin adına..

    YanıtlaSil
  8. Şu zamanda insanlar eleştiri ile kıskançlık dolu hakaretleri ayıramaz olmuşlar.. Ne yazık..

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Tarkan bey çok teşekkür ederim.Eleştirilerinizi dikkate alacağım.Benim önceki eleştiriye karşı yaklaşımımı bile eleştirmişsiniz:)
    Ben ne diyim artık.Blog dünyasının tartışıldığı bir platforma dönüştü bu yazımın yorum köşesi..Beni şaşırtan da bu oluyor şu an..

    YanıtlaSil
  11. benim adıma mı sevindin:) ahh haylaz ah...

    YanıtlaSil
  12. Rahatyazar kardeşim, meyve veren ağaç taşlanır. Nasıl biliyorsan öyle blog yaz çiz... kim ne karışır, takma kafana herkesin her söylediğini. Bütün yorumları ve eleştirileri oku, alacak bir ders varsa al ve devam et. Herkese laf yetiştireceğim diye uğraşıp durma.

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0