13 Ocak 2009 Salı

Polyanna Kadın...


Bazı insanlar var. O an çok sıkıntılı bir döneminde de olsa kendini etrafa mutlu gösteren tipler bunlar.Candan'ın hikayesini çok yakın bir arkadaşımdan dinledim.
 Candan kocası tarafından terkededilmiş ve zengin hayatı da sona ermiş bu durumda "iyiki atmışım kocamı..." diyor. Ortada iki çocuk olunca durum zor tabi.  Adam uğruna Candan'ı terkettiği yeni karısıyla yeni hayatında mutlu mesut yaşarken Candan çocuklarıyla beraber sefalet içinde yüzüyor. Bir de üstüne çocukların masrafları.
Bu durumda bile çevresine gülücükler saçıyor. Etrafa "trilyoner adamla yaşamış kadınım ben.." diyor. (Züğürt tesellisi) Duyduğuma göre de zaten adam bırakmış Candan'ı. (Mağdur bayan kahramanımızı masum sanmayın onun da zaten hoşlandığı bir adam varmış, boşanmam isabet oldu diyormuş Candan da çevresine.) Hoşlandığı adam da evli. Canan boşanınca bu evli adamın çocuklarına bile bakmış adamın karısı işinde çalışırken. Kadın da saf herhalde Candan'ı dadı niyetine kullanmış uzun süre.
Bizim polyanna sonunda bu adam tarafından da terkedilmiş. Söylenenlere göre adam zaten evli olduğu eşine geri dönmüş. Candan gene ortada. Şu an en büyük aşkımdı dediği bu evli adamla barışmanın hayallerini kuruyor. Çevresine de "parada pulda gözüm yok, gerçek aşkı geç buldum ama çabuk kaybetttim gene bulurum.." diyormuş.
Eski kocası için de pek yorum yapamıyor. Bir ara adam bunu oturttuğu evden atmayı bile düşünmüş. O günlerde bile Candan mutlu olduğunu belirten sözcükleri dilinden düşürmezdi. Aslında bu da psikolojik bir tepki. Çok sinirlenince gülen insanlar vardır ya, çok kötü döneminde de aşırı mutlu gözüken insanlar da var işte. Bu yazım tüm Polyannalara....
Alex Depresif Pollyanna rubeyda

11 Yorum

  1. Alıntı:"...para da pulda gözüm yok,gerçek aşkı geç buldum ama çabuk kaybetttim gene bulurum.."

    Bulursun Canan, bulursun. Ne hızlı kadınmışın meğer :)

    YanıtlaSil
  2. sen de çok hızlısın ismurat yazıyı yeni yayına koyduydum,yorumunu gördüm :))

    YanıtlaSil
  3. Yaa tesadüf deyebiliriz. Böyle ilginç blogları Google Reader 'a ekleyip oradan takip ediyorum. Yatmadan bi bakayım millet ne yapmış diye. Senin yazın çıktı karşıma :)

    Valla suç benim değil...

    YanıtlaSil
  4. sağol demek ilginç benim blog:) takipçim olmaya devam et,hatta tavsiye et sitemi böyle blog meraklılarına :) iyiki varsınız sevgili blogger dostları...
    ismurat ben de okuyorum senin blogunu..son yazında demişsin ki
    "Ama eminim yorum bırakanların çoğu konuyu baştan sona okumuyor bile..." inşallah sen okuyorsundur eksiksiz..itiraf ediyim ben de sırf reklamım olsun diye 1-2 kişinin yazısını tam okumadan "aa güzel yazı.." diye yorum atmıştım:)

    YanıtlaSil
  5. Yaaaaa ;) İşte yazdıklarımı doğrulayan biri daha... Boş konuşmuyoruz abicim :)

    Şaka bi yana, herkesin başından geçmiştir sanırım bu durum. Çoğu konuları okumadan yorumlar yazıyoruz ama emin ol yazdıklarını okudum. Çünkü Samsunda kaldığım vakitler Canan 'a benzeyen bi tip vardı, komşumuz idi. O yüzden merak ettim hikayeyi ve de devam ettim. Kendimden bir şeyler bulmasaydım okurmuydum bilmem ;)

    Hadi iyi geceler, ben yatar.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada Canan kim ya :) Bu nasıl okuma.... Algıda yanılma bu olsa gerek :D

    Neyse abicim, Canan=Candan... Bu kez kesin yattım. Sızacam yoksa :)

    YanıtlaSil
  7. farkettim harf eksikliğini birşey demedim ismurat..neyse yat bence de başka yazılarımın yorumlarında buluşmak dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  8. hocam kopmuş burası (: aıkcası yazının ilk cümlelerinde güzel sonuç çıkcak sandım ama Candan'ın yaptığı dengesizliklerin ardı arkası kesilmedi be :)

    bide abi reklam olsun diye öyle güzel yazı şeklinde yorum yazmayın ya :D :D benim hoşuma gitmiyo bu mesea..

    YanıtlaSil
  9. bi eleştiri yapıcam. yazı dilini biraz değiştirmen gerek bence. melisi anlatırken falan mesela roman gibi yazabiliyordun ama bu öyle olmamış. sanki dedikodu yapar gibi, birine candanı çekiştirir gibi yazmışsın:) dikkate alırsın umarım cnm, görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  10. sağol bidosttt.. zaten sen olmasan beni kim eleştiricek:)) bu yazımı özellikle böyle yazdım çünkü dedikodu yapmış oluyorum bu kişi hakkında burda yazarak.(bilerek bu tarzda yazdım..melis'in yaşamı harbiden roman iyiki hatırlattın o roman yarım kaldı..devamı gelecek..

    YanıtlaSil
  11. "zaten sen olmasan beni kim eleştiricek:))"

    ahaha :D alınmıyosun dimi :D

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0