28 Ocak 2009 Çarşamba

melis-7,"batacağım kadar battım"


Melis'i tanıyanlar bir müddet sonra onu yaptıklarından dolayı sorumlu tutmamaya karar verdi.Yeni olaylar eskileri unutturuyor,olay üstüne olay oluyordu.

Onu yakından tanıyan biri,bir gün Melis'in bilgisayarını incelemeye aldı.Sohbet geçmişinin saklandığı klasörleri inceledi.Sakıncalı bir durum yoktu.Fakat Melis birtakım insanlara telefon numarası vermişti.Bunu farkeden kişi aileye durumu anlattı.Evde gene olaylar oldu.

Önceki yazımda anlattığım müdahaleci çevre gene işin içine karıştı.

Bir akraba Melis'e internet hesaplarının şifrelerini değiştirtti.Şifre değişse de sohbet günlükleri hala yayındaydı.Araştıran kişi artık kişi listesini göremese de gene ileti geçmişini bilgisayarda okuyordu tüm gün.

Bir dönem Melis düzgün biriyle çıkmaya başlamıştı.Buna sevinen çevre ,artık kurcalamıyordu eskileri.

Bir pazar günü Melis bu bahsettiği kişiyle buluşacağını söyleyerek evden çıkmıştı.

Annesi de bu duruma çok seviniyordu."Sevinci kursağında kalmaz inşallah..."diye düşünmüştüm.

Nitekim de öyle oldu.Bu yazının başında anlattığım araştırmacı kişilik bir gün sohbet ortamında mp3 yüklemek üzere Melis'in telefonunu almıştı.Bahaneyle telefondaki son arananlara,son mesajlara şöyle bir göz attı.Böylece gerçekler de açığa çıktı.

Melis'in telefonunda yeni çıkmaya başladığı düzgün kişiye ait tek bir mesaj ya da çağrı kaydı yoktu.Annesi de o pazar gününü içi rahat,mutlu bir halde geçirmişti.(çünkü kendisinin de yeni tanıdığı bu kişi Melis'e güven duymasını sağlayacak kadar düzgündü.)

Araştırmacı kişilik aileye durumu anlattı.Annesi de kandırıldığını anladı.Peki bu telefonda kaydı bulunan başka isimler de neyin nesi?Bu sorulara cevap vermek istemeyen Melis çareyi gene kaçmakta buldu."...artık yeter batacağım kadar battım dibe." diyordu..

Müdahaleci çevreye göre bir kişinin telefonlarının karıştırılması çok yanlıştı.Onlara göre öyle.Bir insanı gerçekten tanımak istiyorsanız bence herşeyini karıştırın.(telefon,bilgisayar...)

Sonuçta gördüğünüz şey uzun süredir kandırıldığınızı ortaya çıkarırsa keşke bunu daha önceden yapsaydım dersiniz:)

devamı var... foto:inmagine.com

2 Yorum

  1. valla melisinki gayet her genç kız gibi bunaldığı bi hayatmış yani..
    hem nedemek abi kızın sülalecenek bilgisayarının araştırılması, telefonlarının kurcalanması, sürekli erkek arkadaşıyla olan denetimi..
    sanki uyuşturucu kuryeside bütün sohbet geçmişi okunmuş bilmemneymiş.. herkes açsın sohbet günlük dosyalarını, en ben mükemmelim diyen adam bile anasının babasının okumasını istemez..
    bu ne hem yaa, sürekli kıza sınırlama kısıtlama.. devamlı sen belasın gözüyle bakma.. bence sorun kızda değil baştan sona kadar onu boğan ailesinde..
    küçücük kardeşi bile kızın hatalı mutlaka bi sorun çıkartacak diye düşünüp telefonunu kurcalıyo..
    vallaa buraya kadar tutim dedim kendimi ama sonunda patladım..

    YanıtlaSil
  2. (pucca senin hayatına da benziyor bazı yaşadıkları..)Serbest bıraksalardı büyük belalara yol açacaktı..Sonunda hep ailesi kurtarmış melis'i..Tabiki kısıtlama,özel hayata müdahale çok yanlış..Ama bazı insanlara böyle müdahale edilmesi gerekiyor..Çevre olarak biz de aynen senin düşündüklerini düşündük.."...aa bu kızı çok sıkıyorlar" dedik biz de..böyle denmesine rağmen ailesi her yere yollamış melis'i..aylarca gitmiş uzak diyarlara..sonunda o bataktan gene çok sıkıyor dedikleri ailesi gidip çıkarmış..devamı gelecek pucca..tutma kendini,yaz rahatla:)

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0