20 Mayıs 2015 Çarşamba

Pazar keyfi; Kırklareli’nde bağ gezisi

Geçtiğimiz pazar bir grup blogger ve instagram’ın gurme üyeleri olarak Kırklareli’ne bağ gezisine gittik. İstanbul’dan başlayan yolculuğumuz 2,5 saat sürdü.

Gitmişken Dönmez Çiftliği’ne de uğradık. Burada Vino Dessera şarapları üretiliyor. Sınırlı sayıda üretilen şaraplarla ünlenen ödüllü bir butik marka. Bölgeyi gezdik ve şarap üretimi, bağcılık gibi konularda bilgilendik. Üzüm bağlarının ve ceviz ormanlarının bulunduğu Kırklareli’ndeki bu köyün adı ‘Ahmetçe’ olunca tabela önünde fotoğraf çekilmeyi unutmadım:)

Bağ evleri ve şaraphaneler. Aşağı kata inince mahzene ulaşıyorsunuz. Dışarıdaki sıcak havaya göre hayli serin olan bu ortamda yüzlerce şarap muhafaza ediliyor. Bağ içindeki konaklama evlerinde dilerseniz kalabiliyormuşsunuz. Doğanın içinde çiftlik ortamı ve temiz hava. Daha ne olsun!

Markanın genel müdürü Doğan Dönmez, bize üzüm bağlarını gezdirdi ve birçok bilgi verdi.

Vino Dessera markasıyla Cabernet Sauvignon, Merlot , Öküzgözü ve Claret Rose gibi çok çeşitli toplamda 12 çeşit şarap üretiyorlar. Biz o gün 4'ünü denedik. 

Üretimi yerinde gördük. Has üzüm suyundan üretiliyor, ürün yapım aşamasında titizlikle çalışılıyor. Öyle ki en sert çeşidini de içseniz sonradan sizi rahatsız etmiyor.

Anladım ki Trakya bölgesi, gastronomi turizmi için büyük potansiyel teşkil ediyor. Yolunuz düşerse siz de o bölgeye gidin ve gezin.

Organizasyon için @kesifperisi ‘ne teşekkür ederim. 

4 Yorum

  1. 2 yıl önce ben de Kırklareli Ahmetçe'de bulunmuştum ve arkadaşlarla Dönmez Çiftliğine de uğramıştık. Şimdi görünce burada anımsadım o günümüzü)) keyifli gezmeler))

    YanıtlaSil
  2. Keyifli bir gezi olmuş. Faydalı bilgiler ve güzel resimler için teşekkürler emeğinize sağlık

    YanıtlaSil

Bu yazım hakkında sen de bir yorum yaz, rahatla!

 

FACEBOOK

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Bumerang - Yazarkafe
Follow Rahat Yazar

MESAJIN VAR MI?

Ad

E-posta *

Mesaj *

Translate

Instagram

ÜYE OL

Mail adresini yaz, en güncel haberler, yeni yazılar anında e-postana gelsin!:

© Rahat Yazar
Designed by GeCe
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0